Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι σε ένα ντέρμπι δεν υπάρχουν πλεονεκτήματα. Δεν μπορείς να ξέρεις ποιος θα κερδίσει ακόμη κι αν θεωρητικά μία εκ των δύο ομάδων δείχνει καλύτερη. Δεν μπορείς να κάνεις την παραμικρή πρόβλεψη γιατί σε ένα τέτοιο ματς μπορούν να κριθούν όλα από… οτιδήποτε. Μια στημένη φάση, ένα μακρινό σουτ, μια κόντρα, οτιδήποτε.

Εμένα η ιστορία μου με έχει διδάξει ότι όταν μια ομάδα είναι καλά χάνει στα ντέρμπι και όταν δεν είναι καλά, τα κερδίζει. Είναι ξεχωριστά παιχνίδια, τα οποία οι ποδοσφαιριστές τα βλέπουν αλλιώς σε σχέση με τα άλλα.

Η γραμμή στην οποία κρίνονται κατά βάση αυτά τα ματς είναι αυτή του κέντρου. Θα παίξει ρόλο το ποιος θα πάρει το κέντρο και ποια ομάδα θα βγει πιο δυνατή από τα αποδυτήρια. Πιο έτοιμη. Είναι παιχνίδια στα οποία, πάντως, μπορεί να κάνει τη διαφορά ένας παίκτης που δεν είναι ανάμεσα στους σταρ της μιας ή της άλλης ομάδας. Και παίζει τεράστιο ρόλο το πώς θα προετοιμαστείς ψυχολογικά. Εγώ, για παράδειγμα, πριν τα ντέρμπι δεν κοιμόμουν για μια εβδομάδα. Σκεφτόμουν συνεχώς ποιος θα με μαρκάρει, πώς θα πρέπει να κινούμαι, πού πρέπει να δημιουργήσω πρόβλημα στον αντίπαλο.

Η άποψη του Μίμη Δομάζου φιλοξενείται στη στήλη των Guest στο πρώτο φύλλο της εφημερίδας Capriccio.