Δεν θεωρούνται τυχαία τα κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Πέρα από το γεγονός ότι συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ειδικά φέτος είναι περισσότερο ανταγωνιστικά από ποτέ στη μάχη του τίτλου. Γιατί αν και πέρσι η κούρσα σε Premiership και Primera Division φάνταζε κούρσα για ένα άλογο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα, φέτος κι ενώ έχουμε ήδη μπει στο δεύτερο γύρο, τρεις ομάδες διεκδικούν με μεγάλες αξιώσεις τον τίτλο σε Αγγλία και Ισπανία αντίστοιχα. Το www.sport-fm.gr έχει τα στοιχεία…

Τρεις, αλλά όχι ο πρωταθλητής

Έχουν απομείνει 16 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της Premiership και τρεις ομάδες δίνουν σκληρή μάχη. Το παράδοξο είναι πως η πρωταθλήτρια Μαν. Γιουνάιτεντ όχι απλώς δεν είναι ανάμεσά τους, αλλά βρίσκεται μόλις στην έβδομη θέση. Η Άρσεναλ με 51, η Μάντσεστερ Σίτι με 50 και η Τσέλσι με 49 βαθμούς συνθέτουν μία τριάδα που θα δώσει μάχη μέχρι τέλους για την κούπα, ενώ Λίβερπουλ και Τότεναμ έχουν χάσει έδαφος ακολουθώντας με 43.

Τι περιλαμβάνει η συνέχεια για καθεμιά; Η Άρσεναλ έχει δύσκολο πρόγραμμα και πολλά θα κριθούν σε δύο… σειρές ντέρμπι που έχει να δώσει, με Λίβερπουλ και Μαν. Γιουνάιτεντ αρχικά κι εν συνεχεία με Τότεναμ, Τσέλσι και Μαν. Σίτι. Οι «πολίτες» δεν πάνε πίσω, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός έδρας Τότεναμ, Μαν. Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Έβερτον. Η Τσέλσι, με τη σειρά της, έχει να παίξει με Σίτι και Λίβερπουλ εκτός έδρας, ενώ υποδέχεται τις «συμπολίτισσες» Άρσεναλ και Τότεναμ.

Δείτε το πρόγραμμα στο πρωτάθλημα των τριών διεκδικητών:

Άρσεναλ: Σαουθάμπτον (εκτός), Κρίσταλ Πάλας (εντός), Λίβερπουλ (εκτός), Μαν. Γιουνάιτεντ (εντός), Σάντερλαντ (εντός), Στόουκ (εκτός), Σουόνσι (εντός), Τότεναμ (εκτός), Τσέλσι (εκτός), Μαν. Σίτι (εντός), Έβερτον (εκτός), Γουέστ Χαμ (εντός), Χαλ (εκτός), Νιούκαστλ (εντός), Γουέστ Μπρομ (εντός), Νόριτς (εκτός).

Μαν. Σίτι: Τότεναμ (εκτός), Τσέλσι (εντός), Νόριτς (εκτός), Σάντερλαντ (εντός), Στόουκ (εντός), Μαν. Γιουνάιτεντ (εκτός), Άστον Βίλα (εντός), Χαλ (εκτός), Φούλαμ (εντός), Άρσεναλ (εκτός), Σαουθάμπτον (εντός), Λίβερπουλ (εκτός), Γουέστ Μπρομ (εντός), Κρίσταλ Πάλας (εκτός), Έβερτον (εκτός), Γουέστ Χαμ (εντός).

Τσέλσι: Γουέστ Χαμ (εντός), Μαν. Σίτι (εκτός), Νιούκαστλ (εντός), Γουέστ Μπρομ (εκτός), Έβερτον (εντός), Φούλαμ (εκτός), Τότεναμ (εντός), Άστον Βίλα (εκτός), Άρσεναλ (εντός), Κρίσταλ Πάλας (εκτός), Στόουκ (εντός), Σουόνσι (εκτός), Σάντερλαντ (εντός), Λίβερπουλ (εκτός), Νόριτς (εντός), Κάρντιφ (εκτός).

Το πρόγραμμα των διεκδικητών επιβαρύνεται από τις υποχρεώσεις τους σε άλλες διοργανώσεις. Η Άρσεναλ αναμετράται στους «16» του Champions League με την Μπάγερν, η Μαν. Σίτι με την Μπαρτσελόνα και η Τσέλσι με τη Γαλατάσαραϊ. Στους «32» του Κυπέλλου και οι τρεις παίζουν εντός, με Κόβεντρι, Γουότφορντ και Στόουκ αντίστοιχα, ενώ οι «πολίτες» έχουν υποχρεώσεις και στο Λιγκ Καπ, τον επαναληπτικό ημιτελικό του 6-0 με τη Γουέστ Χαμ και τον τελικό με το νικητή του Μαν. Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ (1-2 το πρώτο ματς για τα «σφυριά» στο Λονδίνο).

Στο κόλπο και η Ρεάλ

Η μάχη «φούντωσε» για τα καλά και στην Primera Division. Οι δύο διαδοχικές ισοπαλίες Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης, μια στο μεταξύ τους ντέρμπι και μία χθες απέναντι σε Λεβάντε και Σεβίλλη αντίστοιχα, έβαλε στο κόλπο τη Ρεάλ Μαδρίτης που πλησίασε το δίδυμο της κορυφής στον ένα βαθμό με την έναρξη του δευτέρου γύρου. Η τέταρτη Βιγιαρεάλ είναι στους 37 βαθμούς (36 με ένα ματς λιγότερο έχει η Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε).

Οι Καταλανοί έχουν να παίξουν με Ρεάλ εκτός και Ατλέτικο εντός έδρας, αλλά και δύσκολες εξόδους σε έδρες όπως της Βιγιαρεάλ, της Ρεάλ Σοσιεδάδ και της «συμπολίτισσας» Εσπανιόλ. Οι «ροχιμπλάνκος», που διεκδικούν με αξιώσεις το πρώτο τους πρωτάθλημα από το 1996, υποδέχονται τη Ρεάλ και φιλοξενούνται από την Μπαρτσελόνα, ενώ στις δύσκολες εξόδους τους συγκαταλέγονται αυτές με Σεβίλλη, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Μπιλμπάο. Η «βασίλισσα», τέλος, έχει την Ατλέτικο έξω και την Μπαρτσελόνα μέσα, ενώ καλείται να δοκιμαστεί σε έδρες της Μπιλμπάο, της Μάλαγα, της Σεβίλλης και της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Δείτε το πρόγραμμα στο πρωτάθλημα των τριών διεκδικητών:

Μπαρτσελόνα: Μάλαγα (εντός), Βαλένθια (εντός), Σεβίλλη (εκτός), Ράγιο Βαγεκάνο (εντός), Ρεάλ Σοσιεδάδ (εκτός), Αλμερία (εντός), Βαγιαδολίδ (εκτός), Οσασούνα (εντός), Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός), Θέλτα Βίγκο (εντός), Εσπανιόλ (εκτός), Μπέτις (εντός), Γρανάδα (εκτός), Μπιλμπάο (εντός), Βιγιαρεάλ (εκτός), Χετάφε (εντός), Έλτσε (εκτός), Ατλέτικο Μαδρίτης (εντός).

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ράγιο Βαγεκάνο (εκτός), Ρεάλ Σοσιεδάδ (εντός), Αλμερία (εκτός), Βαγιαδολίδ (εντός), Οσασούνα (εκτός), Ρεάλ Μαδρίτης (εντός), Θέλτα (εκτός), Εσπανιόλ (εντός), Μπέτις (εκτός), Γρανάδα (εντός), Μπιλμπάο (εκτός), Βιγιαρεάλ (εντός), Χετάφε (εκτός), Έλτσε (εντός), Λεβάντε (εκτός), Βαλένθια (εκτός), Μάλαγα (εντός), Μπαρτσελόνα (εκτός).

Ρεάλ Μαδρίτης: Γρανάδα (εντός), Μπιλμπάο (εκτός), Βιγιαρεάλ (εντός), Χετάφε (εκτός), Έλτσε (εντός), Ατλέτικο Μαδρίτης (εκτός), Λεβάντε (εντός), Μάλαγα (εκτός), Μπαρτσελόνα (εντός), Σεβίλλη (εκτός), Ράγιο Βαγεκάνο (εντός), Ρεάλ Σοσιεδάδ (εκτός), Αλμερία (εντός), Βαγιαδολίδ (εκτός), Οσασούνα (εντός), Βαλένθια (εντός), Θέλτα (εκτός), Εσπανιόλ (εκτός).

Οι τρεις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα συνεχίζουν σε Champions League και Κύπελλο Ισπανίας. Στους «16» για την πρώτη διοργάνωση η Μπαρτσελόνα παίζει με τη Μαν. Σίτι, η Ατλέτικο Μαδρίτης με τη Μίλαν και η Ρεάλ Μαδρίτης με τη Σάλκε, ενώ στα προημιτελικά του Copa Del Rey παίζουν σε διπλά ματς με τη Λεβάντε, την Μπιλμπάο και την Εσπανιόλ αντίστοιχα.

Πηγή: sport-fm.gr