«Έχει πιθανότητες ο Ολυμπιακός να αποκλείσει τη Γιουνάιτεντ, αλλά αν έπαιζαν τώρα ίσως να είχε περισσότερες» τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Μανουέλ Ρόκα.

Ο ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε και στα πρώτα προπονητικά βήματα που κάνει στην ομάδα του Βόλου, λέγοντας ότι όταν έβγαλε το δίπλωμά του, δεν πίστευε ότι θα δουλέψει σε σύλλογο τόσο γρήγορα.

Ο 37χρονος παλαίμαχος τερματοφύλακας μίλησε και για το ποια ομάδα κάνει καλή δουλειά στη Σούπερ Λίγκα, τονίζοντας ότι ο Παναθηναϊκός σε μια χρονιά που δεν έχει αστέρες προσπαθεί να παίξει ομαδικό ποδόσφαιρο, κάτι που είναι δουλειά του Γιάννη Αναστασίου. Σε άλλο επίπεδο βρίσκεται ο Ολυμπιακός, πρόσθεσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Για τα πρώτα του προπονητικά βήματα:

«Όταν σπούδασα τρία χρονιά για να βγάλω το δίπλωμα είχα στο μυαλό μου, όχι τόσο γρήγορα αλλά το είχα στο μυαλό μου να γίνω προπονητής. Αυτή την ιδέα που είχα στο μυαλό ήθελα και θέλω να την μεταφέρω και στους παίκτες μου».

-Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Έχω πέντε χρονιά στην Ελλάδα και ξέρω πως λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο ακόμα και όταν ήμουνα ποδοσφαιριστής. Στη Ισπανία υπάρχουν ομάδες που είναι πολύ καλοί σύλλογοι γενικά υπάρχει διαφορά με την Ελλάδα. Βεβαίως οι υπόλοιπες ομάδες είναι πάνω-κάτω όπως αυτές τις Ελλάδας. Δηλαδή έχουν οργάνωση άλλα και οικονομικά προβλήματα. Κατανοώ τα προβλήματα και δεν ζητώ τρελά πράγματα από τους παίκτες μου. Πάντα προσπαθώ να προσαρμοστώ στις συνθήκες και πάντα κοιτώ τι μπορώ να «πάρω» από αυτά που έχω».

-Για τον Κάσες:

«Πάντα είχα καλή σχέση με τον Πανθρακικό και πάντα ζητούσαν τη γνώμη μου για ποδοσφαιριστές. Την πρώτη μου ευκαιρία την πήρα στην Κομοτηνή και προσπαθώ πάντα να τους βοηθώ, οπότε συνεχεία και όταν μπορώ ψάχνομαι να τους λέω παίκτες. Μίλησα με τους συγγενείς μου και τους είπα ότι ο Κάσες πρέπει να φύγει από τις δεύτερες κατηγορίες της Ισπανίας για να δουλέψει πιο ψηλά».

-Για το ποια ομάδα κάνει καλή δουλειά στη Σούπερ Λίγκα:

«Οι προπονητές της Σουπερ Λίγκας έχουν διάφορα γιατί η οικονομική διάφορα υπάρχει . Είδαμε τον Πανιώνιο πέρσι που είχε προβλήματα να χρησιμοποιεί πολλούς μικρούς αλλά και Έλληνες κάτι που κάνει και τώρα. Πρέπει να δουλεύεις περίστερο γιατί πλέον δεν υπάρχουν αστέρες στην ομάδα και πρέπει να παίξεις πιο ομαδικά. Μου αρέσει πολύ ο Ατρόμητος. Ο Ούμπιντες μου αρέσει σαν παίκτης. Άλλα δεν έχω δει κάτι ιδιαίτερο από κάποια ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που την είδα να παίζει πολύ καλά χωρίς αστέρια και αυτό προσπαθεί να κάνει το καλύτερο ο Αναστασίου δηλαδή να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες και να μην έχει 2-3 ποδοσφαιριστές. Ο Ολυμπιακός είναι άλλο επίπεδο».

-Για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

«Βλέπω την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δεν είναι σε καλή φόρμα. Αν έπαιζαν αύριο- που είναι και σε καλή κατάσταση ο Ολυμπιακός- μπορεί να έχει πιθανότητες άλλα έχει αστέρια και δεν πρέπει να την ξεχνάμε γιατί είναι απρόβλεπτη ομάδα και μπορεί αν άπασα στιγμή να σου κάνει την ζημιά».

-Για τον Μίτσελ και τους “ερυθρόλευκους”:

«Εντάξει, δεν ήταν εύκολο για τον Μίτσελ να μεταφέρει σε παίκτες που έχουν ένα στυλ και την δική τους φιλοσοφία να τους περάσει τα δικά του «θέλω». Επίσης είναι δύσκολο όπως ο Σαβιόλα, ο Μήτρογλου και ο Τσόρι να τους πει να πάμε να παίξουμε εναντίον σε Βέροια ή Λεβαδειακό και την άλλη μέρα να πας να παίξεις στο “Ολντ Τράφορντ”. Έχει πολλούς παίκτες όμως και μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλες τις διοργανώσεις».

Πηγή: Sport-fm.gr