Το Νο1 στη λίστα με τους καλύτερους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην κορυφαία Λίγκα, δε θα μπορούσε παρά να ήταν δική του.

Ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν, είναι και πάντα θα είναι σημείο αναφοράς για το μπάσκετ. Κατά κοινή παραδοχή ο κορυφαίος που πάτησε ποτέ παρκέ, πήρε ακόμη μία «διάκριση», αφού το ESPN τον ανακήρυξε ως τον καλύτερο παίκτη στα 74 χρόνια του ΝΒΑ.

«Ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών. Ο Τζόρνταν οδήγησε τους Μπουλς σε έξι πρωταθλήματα, πήρε έξι φορές το βραβείο του MVP των Τελικών και πέντε φορές του MVP της κανονικής διάρκειας, ενώ έγινε παγκόσμιο είδωλο εντός κι εκτός παρκέ. Η λαμπρότητα του Τζόρνταν και στις δύο μεριές του παρκέ όρισαν μια γενιά μπάσκετ και έφεραν νέα στάνταρ στους παίκτες που ακολούθησαν τα βήματά του. Το παιχνίδι του ξεπέρασε το άθλημα», αναφέρεται στο σχετικό κομμάτι.

Το αμερικανικό δίκτυο επέλεξε τους 74 καλύτερους που αγωνίστηκαν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, δίνοντας μάλιστα την πολύ υψηλή 27η θέση στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Πίσω από τον Τζόρνταν, στις υπόλοιπες θέσεις από το 2 ως το 10, βρίσκονται κατά σειρά οι ΛεΜπρον Τζέιμς, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, Μπιλ Ράσελ, Μάτζικ Τζόνσον, Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, Λάρι Μπερντ, Τιμ Ντάνκαν, Κόμπι Μπράιαντ και Σακίλ Ο’ Νιλ.