Στην Ένωση είναι γνωστό ότι ψάχνουν για αριστερό εξτρέμ και ο Ίλια Ίβιτς δέχεται προτάσεις παικτών από ατζέντηδες (και) απο την Ισπανία όπως είναι οι Βίκτορ Ροντρίγκεθ και Μπόρχα Βάγε.

Έχουμε σημειώσει στο πρόσφατο παρελθόν σχετικά με τις αναζητήσεις της ΑΕΚ για την ενίσχυσή της ότι οι θέσεις που ξεχωρίζει και κοιτάζει περιπτώσεις είναι αυτή της αριστερής πλευράς. Τόσο για το αριστερό άκρο της άμυνας όπου δεν έχει προκύψει πρόταση ανανέωσης στον Χουλτ, όσο και σε εκείνη του αριστερού εξτρέμ.

Καταγράψαμε δε πως πλην της υπόθεσης του Τάνκοβιτς που δεδομένα υπάρχει στη λίστα του Ίλια Ίβιτς αφού όπως είχαν αποκαλύψει οι Σουηδοί απασχόλησε την ΑΕΚ από την προηγούμενη μεταγραφική περίοδο. Υπογραμμίζαμε δε ότι δεν… παίζει μόνος του. Υπάρχουν περιπτώσεις που απασχολούν την Ένωση και έχουν προταθεί στον Σέρβο τεχνικό διευθυντή τις οποίες τσεκάρει.

Δυο από αυτές έρχονται από την Ισπανία. Πρόκειται για τους Βίκτορ Ροντρίγκεθ και Μπόρχα Βάγε που αμφότεροι αγωνίζονται στην Σεγουντα και είναι σύμφωνα και με όσα αναφέρουν από την Ισπανία οι καλύτερες περιπτώσεις εξτρέμ στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες στην ΑΕΚ, τόσο ο Ίβιτς, όσο και ο Καρέρα, φαίνεται να επιθυμούν το κάτι παραπάνω. Όπως και να χει το θέμα της ενίσχυσης της ομάδας θα πάει ούτως ή άλλως πιο πίσω ελέω αγωνιστικής περιόδου…

Το who is who του Βίκτορ Ροντρίγκεθ

Τον Ιούλιο γίνεται 31 ετών και έχει εμπειρίες εκτός Ισπανίας καθώς για 2,5 χρόνια μέχρι και τον Ιανουάριο που επέστρεψε στην Έλτσε, αγωνιζόταν στο MLS με τους Σιάτλ Σάουντερς. Παίζει και στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, αλλά η αγαπημένη του είναι από τα αριστερά ώστε να συγκλίνει και να σουτάρει ή να πασάρει με το καλό του πόδι, το δεξί. Είναι μικρόσωμος και αποτελεί έναν συνδυαστικό παίκτη που του αρέσει να έχει την μπάλα.

Έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια φόρεσε τις φανέλες των Μπανταλόνα, Σαραγόσα, Έλτσε, Χετάφε και Σπόρτινγκ Χιχόν για να επιστρέψει τον περασμένο Γενάρη στην Έλτσε έπειτα από την παρουσία του στα αμερικανικά γήπεδα. Την περασμένη σεζόν πανηγύρισε την κατάκτηση του MLS Cup, όπου και αναδείχθηκε MVP, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με 21 εμφανίσεις, 4 γκολ και 4 ασίστ, ενώ πρόπερσι πάλι με τους Σάουντερς του Σιάτλ είχε 21 εμφανίσεις, 5 γκολ και 3 ασίστ. Την αμέσως προηγούμενη σεζόν (2016-2017) όταν και έκανε τη μεταγραφή από τη Σπόρτινγκ Χιχόν στις ΗΠΑ είχε συνολικά σε La Liga και MLS, 38 εμφανίσεις, με 5 γκολ και 4 ασίστ.

Το who is who του Μπόρχα Βάγε

Τον Ιούλιο συμπληρώνει το 28ο έτος της ηλικίας του, φορώντας τη φανέλα της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια από το 2016 μέχρι και σήμερα, με εξαίρεση έναν δανεισμό του στην Έλτσε σε αυτό το διάστημα. Έχει μεγαλύτερη σωματοδωμή σε σχέση με τον Βίκτορ Ροντρίγκεθ, διαθέτοντας ωστόσο την ίδια ικανότητα. Να παίζει δηλαδή στο αριστερό άκρο της επίθεσης με το ανάποδο πόδι, το δεξί. Έχει τη δυνατότητα να προσφέρει φυσικά σε αρκετές θέσεις μπροστά, ωστόσο αυτή είναι η αγαπημένη του.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τον τόπο καταγωγής του, στην Πονφεραντίνα και στη συνέχεια πέρασε από Ουρένσε και Οβιέδο πριν καταλήξει στην Ντεπορτίβο. Εξτρέμ που μπορεί να προσφέρει και γκολ συγκλίνοντας προς τα μέσα και σουτάροντας με το δεξί. Τη φετινή σεζόν μετράει 16 εμφανίσεις και 3 γκολ. Πέρυσι είχε με την «Ντέπορ» σε 35 συμμετοχές, 8 γκολ και 3 ασίστ, πρόπερσι 18 συμμετοχές με 5 γκολ και 2 ασίστ, ενώ στην πρώτη του χρονιά στο «Ριαθόρ» μέτρησε 26 συμμετοχές με 4 γκολ και 1 ασίστ.

Πηγή: gazzetta.gr