Η Ισπανία βρίσκεται στο Top3 των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό, καθώς μετρά χιλιάδες θύματα από την πανδημία. Το ποδόσφαιρο στην ιβηρική χώρα δεν είναι ακόμα καθόλου έτοιμο να επιστρέψει και αυτό έγινε ξεκάθαρο σε συζήτηση που είχαν μέσω τηλεδιάσκεψης οι αρχηγοί των ομάδων της Primera Division, την Τρίτη 21 Απριλίου.

Αυτό που ξεκαθάρισαν, είναι πως δεν προτίθενται να επιστρέψουν ούτε καν για προπόνηση αν δεν δώσει τη συγκατάθεσή της η κυβέρνηση και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι είναι ασφαλές να παίξουν ξανά μαζί, με το ρίσκο να κολλήσουν τον ιό να είναι από μικρό έως απειροελάχιστο.

Παράλληλα, η επόμενη σεζόν μοιάζει πλέον ως η πιθανότερη για τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ισπανίας μεταξύ της Αθλέτικ Μπιλμπάο και της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Οι δύο ομάδες θέλουν να αγωνιστούν μπροστά στον κόσμο τους και το κοινό τους αίτημα για αναβολή φαίνεται πως βρίσκει συμπαραστάτες στους επιτελείς του ποδοσφαίρου στην Ισπανία.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ στην ιβηρική χώρα, στο κοινό αίτημα οι δύο σύλλογοι αναφέρουν πως «ο τελικός είναι ένα δώρο για τους οπαδούς μας και δικαιούνται να είναι παρόντες».

Την περασμένη Δευτέρα έγινε τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στο Ανώτατο Αθλητικό Συμβούλιο, την Ομοσπονδία και τη La Liga, και επί της ουσίας συμφωνήθηκε πως αυτή είναι η καλύτερη λύση. Ως το πιο πιθανό σενάριο, μοιάζει πως ο τελικός θα διεξαχθεί μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του επόμενου Κυπέλλου Ισπανίας.