Για πιθανές παρατυπίες από την πλευρά της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στην υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης, θα ερευνήσει εισαγγελέας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το dikisports, η εισαγγελέας Αθηνών, Σαπφώ Κατσανάκη, θα κάνει έρευνα όταν ανοίξουν ξανά τα δικαστήρια, για να διαπιστώσει αν υπήρξαν παρατυπίες της ΕΕΑ στο θέμα της πολυιδιοκτησίας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Οι λόγοι για αυτή την έρευνα, σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, είναι τρεις.

Πρώτον, η ώρα έκδοσης της απόφασης για υποβιβασμό, η οποία έγινε γνωστή πέντε λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα ΠΑΟΚ – Βόλος και θα μπορούσε να προκαλέσει αντιδράσεις και βίαια σκηνικά. Η έρευνα θα αφορά στο αν υπήρξε δόλος για την ώρα έκδοσης της απόφασης ή αμέλεια.

Δεύτερον, η μηνυτήρια αναφορά του αντιπροέδρου της ΙΔΕΑΔ, Γιώργου Παναγόπουλου, σύμφωνα με την οποία το μέλος της ΕΕΑ Ηλίας Αρκούδης αποπειράθηκε να δωροδοκηθεί σε προηγούμενη υπόθεση, άρα θα ερευνηθεί το ενδεχόμενο απόπειρας δοσοληψίας.

Τρίτον, η επίσκεψη της Ειρήνης Μαρούπα στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, και ο φάκελος που κατέθεσε στη συνέχεια (η Μαρούπα) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με προσωπικά δεδομένα που εστάλησαν σε όλα τα μέλη της ΕΕΑ και στους δικηγόρους των εμπλεκόμενων πλευρών. Θα ερευνηθεί, δηλαδή, το ενδεχόμενο παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.