Τα περιθώρια έχουν στενέψει για τον Παναθηναϊκό, που χρειάζεται την Πέμπτη νίκη επί της Λιέτουβος Ρίτας στο ΟΑΚΑ (21:30) για να μην μπει σε μεγαλύτερες περιπέτειες για την πρόκριση στους 16.

«Η Λιέτουβος Ρίτας είναι καλή ομάδα. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου δεν ήμασταν έτοιμοι κυρίως λόγω τραυματισμών. Χάσαμε απέναντι σε μία ομάδα που μπορεί να κάνει τη ζημιά απέναντι σε οποιονδήποτε σε αυτό τον όμιλο και αυτή τη φορά πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί», δήλωσε ο Γιόνας Ματσιούλις και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε αυτή τη νίκη, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους αντιπάλους μας. Παίζουμε στην έδρα μας και δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Είναι παράξενο να παίζεις στην έδρα σου μετά από έναν ολόκληρο γύρο. Για μας ένα ταξίδι λιγότερο σημαίνει μία μέρα έξτρα ξεκούρασης και είναι σίγουρα καλύτερα».

Ο Αργύρης Πεδουλάκης από τη δική του πλευρά σημείωσε: «Επιστρέφουμε στο ΟΑΚΑ μετά από καιρό για ένα παιχνίδι της Ευρωλίγκας. Η Λιέτουβος Ρίτας είναι μια ομάδα που προσπαθεί να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα. Διαθέτουν δύο ψηλούς στις θέσεις “4” και “5”, μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους και να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες του αντιπάλου. Έχουν πολύ ενέργεια στην άμυνα και παίζουν πολλή άμυνα ζώνης για να αλλάξουν το ρυθμό του αγώνα».

Πηγή: Sport-fm.gr