Ο καθηγητής διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας όχι απλά ανέφερε πως ο Αρτούρ Σοάρες Ντίας έκανε λάθη στο ματς της ΑΕΚ με τον Άρη, αλλά επισήμανε πως γελάει ο κόσμος με τον Πορτογάλο διαιτητή.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αθηναίων Διαιτητών και Καθηγητής Διαιτησίας μιλώντας στον Real FM ανέφερε αναλυτικά για την διαιτησία του Πορτογάλου στον αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ-Άρης (2-1): «Για τον Πορτογάλο στο ΟΑΚΑ, είναι για να γελάει ο κόσμος. Το πέναλτι που δίνει είναι σωστό. Την ώρα που είναι μπροστά ο Λάρσον, από πίσω ο Σβάρνας τον βρίσκει στο πόδι. Δεν έχει σημασία αν το ήθελε ή όχι, είναι ανατροπή. Δεν έχει σημασία αν έχει πρόθεση.

Δεν παίζει ρόλο αν το έκανε πάνω στο τρέξιμο. Είναι παράβαση. Ο Πορτογάλος έκανε λάθος και στη φάση της κόκκινης. Υπάρχει ένα πλεονέκτημα που φεύγει η ΑΕΚ στην κόντρα, αλλά δεν το αφήνει. Η μπάλα έχει φτάσει στη μεγάλη περιοχή. Γυρνάει τη φάση, αλλά δεν δίνει κόκκινη. Δίνει κίτρινη. Είναι ελίτ αυτός; Αν το έκανε Έλληνας τι θα λέγαμε; Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση. Και εκεί κάνει λάθος στην κάρτα. Πιο ελίτ είναι αυτός ο διαιτητής; Πρέπει να κατέβει δύο κατηγορίες κάτω. Για τις καθυστερήσεις δεν έχω άποψη γιατί δεν έχω εικόνα. Στα μείον της παραγωγής που δεν μας έδειξε τι έγινε στη φάση που φωνάζει ο Άρης για το χτύπημα στο γκολ».

Πηγή: gazzetta.gr