Το μυαλό στην Άρσεναλ και μόνο είναι το μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς, όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης.

Η Ευρώπη επιστρέφει για τον Ολυμπιακό, ο οποίος υποδέχεται την Πέμπτη την Άρσεναλ στο πρώτο ματς της φάσης των «32» του Europa League. Ένα ματς που έρχεται λίγα 24ωρα πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, με τον Πέδρο Μαρτίνς προσπαθεί να αφήσει στην άκρη την κόντρα με τους Θεσσαλονικείς.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πορτογάλος προπονητής στη συνέντευξη Τύπου.

Για τον Ολυμπιακό και το τι μπορούμε να περιμένουμε: «Η άποψη μου είναι να περιμένουμε ένα μεγάλο ματς. Πήγα και είδα τον αγωνιστικό μας χώρο. Συγχαρητήρια για το γήπεδό μας και τον αγωνιστικό χώρο που έχουμε και είναι στους κορυφαίους στην Ευρώπη. Όποιος αύριο βρεθεί εδώ θα παρακολουθήσει ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Για τα συμπεράσματα που έβγαλε βλέποντας την Άρσεναλ: «Η Άρσεναλ είναι μία άριστη ομάδα. Ο Αρτέτα έχει προσθέσει πράγματα. Μέσα στην έδρα της μπορεί να είναι πολύ πιο δυνατή. Επίσης παρόλο που στην Αγγλία είχε 15 ημερών διακοπή φάνηκε ότι είχε εξέλιξη. Ο Αρτέτα έχει συνδυάσει νέα στοιχεία με παλιά».

Για τα κοινά στοιχεία που υπάρχουν με τους αγώνες κόντρα στην Τότεναμ και τις πιθανότητες πρόκρισης του Ολυμπιακού: «Είναι δύο διαφορετικές ομάδες η Τότεναμ με την Άρσεναλ. Τελείως. Με άλλο σκεπτικό των προπονητών και άλλη προσέγγιση. Με άλλα χαρακτηριστικά. Η Τότεναμ έχει εμπειρία και φυσική κατάσταση και η Άρσεναλ νέους παίκτες με πολύ καλή τεχνική. Δεν έχουν ομοιότητα. Εμείς είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για δύο παιχνίδια με πολύ καλό αντίπαλο. Το αυριανό παιχνίδι είναι εφικτό με τον κόσμο μας στο πλευρό μας. Με κάθε ειλικρίνεια διότι είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να μας αντιμετωπίσει στην έδρα μας. Είχαμε μόνο μια ήττα στα τελευταία 12 ματς, από την Μπάγερν που διεκδικεί τίτλο. Εάν παίξουμε με θάρρος και κουράγιο αύριο έχουμε πιθανότητες να νικήσουμε μία πολύ καλή ομάδα».

Για την 11άδα: «Δεν έχω αποφασίσει. Όλοι οι παίκτες που είναι διαθέσιμοι εκτός από τον Σουντανί φυσικά μπορεί να ξεκινήσουν».

Για το γεγονός ότι ακολουθεί το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Την διοργάνωση του Europa League την παίρνουμε πολύ σοβαρά. Όλη μας η συγκέντρωσή μας είναι στην Άρσεναλ. Το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι μακριά. Μετά θα δούμε το επόμενο ματς, που είναι σημαντικό. Όμως τώρα έχουμε προτεραιότητα την Άρσεναλ. Μετά θα δούμε την διαχείριση και το τι θα κάνουμε για τον ΠΑΟΚ».