Εδώ και καιρό ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αναζητούσε ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Αυτή φαίνεται ότι βρέθηκε, αλλά δεν θα είναι ο αγαπημένος του ΠΑΟΚ, για τον οποίον πολλές φορές έχει εκφράσει την επιθυμία του να φορέσει τη φανέλα του.

Όλα δείχνουν πως ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κίνα, στην οποία και βρίσκεται για να συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Σανγκάη Σενχούα, από την οποία έχει δεχτεί πρόταση.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ώρες, καθώς υπογραφές ακόμη δεν έχουν πέσει, ωστόσο τα στοιχεία συγκλίνουν πως θα γίνει ο «γάμος». Το Αμβούργο έχει δώσει άδεια στον Κατερινιώτη στόπερ να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του., καθώς δεν υπολογίζεται. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτήν τη σεζόν έχει καταγράψει μόλις δύο συμμετοχές στη Β’ Γερμανίας και έχει χάσει τη θέση του στην πρώτη ομάδα.

Μάλιστα, τον περασμένο Οκτώβριο η ομάδα του γερμανικού λιμανιού είχαν ανακοινώσει ότι ο Παπαδόπουλος θα προπονείται με την Κ-21, καθώς ζήτησε να αποχωρήσει. Το Αμβούργο τον είχε αγοράσει το καλοκαίρι του 2017 από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν έναντι 6,5 εκατ. ευρώ, μια επένδυση που δεν βγήκε.

Στη Γερμανία πήγε για πρώτη φορά το 2010, όταν η Σάλκε τον απέκτησε με 2 εκατ. ευρώ από τον Ολυμπιακό. Το 2014 δόθηκε δανεικός στη Λεβερκούζεν και το 2015 οι «ασπιρίνες» τον αγόρασαν 8 εκατ. ευρώ.

Το συμβόλαιο του διεθνή άσου με τον γερμανικό σύλλογο λήγει το καλοκαίρι του 2020.