Απογοητευμένη φαίνεται πως είναι μεγάλη μερίδα οπαδών στο Νησί με την όλη διαδικασία του VAR, με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει σε σημείο να θέλουν να το απομακρύνουν παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους.

Ακόμα ένα σαββατοκύριακο, ακόμη μια αγωνιστική πέρασε στο Νησί και υπήρξαν αποφάσεις του Video Assistant Referee που δεν ικανοποίησαν το φίλαθλο κοινό.

Η καθυστέρηση στην τελική υπόδειξη, τα ακυρωθέντα γκολ και τα… χιλιοστά που χρησιμοποιούνται για να υποδειχθεί κανείς σε θέση οφσάιντ, φαίνεται πως έχουν εξοργίσει μερίδα των οπαδών στην Premier League, η οποία αποφάσισε να μην μείνει στα λόγια γι’ αυτό.

Συγκεκριμένα, από την Κυριακή στην σελίδα «change.com», η οποία είναι γνωστή για τις δράσεις που κατά καιρούς «τρέχει», συγκεντρώνονται διαδικτυακές υπογραφές για να καταργηθεί ο VAR στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Αγγλίας.

Ο στόχος όσων διενεργούν της διαδικασίας είναι να μαζευτούν, για αρχή, 5000 συμμετέχοντες, ώστε κατόπιν να μεταφερθεί το αίτημα στις αρμόδιες αρχές.

Μάλιστα, σχετικό δίλημμα υπέρ ή κατά του VAR, έχει κοινοποιήσει και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο παρουσιαστής του BBC Sport και πρώην άσσος, μεταξύ άλλων, της Λέστερ Γκάρι Λίνεκερ, στο οποίο έως τώρα έχουν απαντήσει περί τις 351.000 άτομα και το ποσοστό είναι στο 71% υπέρ της κατάργησής του.

Όπως αναφέρει ο διαχειριστής του όλου αιτήματος Adam Willmott, «η χρήση του VAR στην Premier League έχει αποτύχει παταγωδώς. Οι αποφάσεις είναι λανθασμένες, ίσως και περισσότερες φορές απ’ όσο πριν τη χρήση του. Εξαπατώνται οι φίλαθλοι, μιας και υπήρχε η ενημέρωση ότι θα επικαλούταν η όλη διαδικασία μόνο σε “καθαρές και καταφανείς” περιπτώσεις.

Όσοι είναι στο γήπεδο έχοντας πληρώσει εισιτήριο είναι εντελώς μπερδεμένοι καθώς δεν βλέπουν τη διαδικασία της απόφασης. Οι φίλαθλοι έπρεπε να είναι προτεραιότητα, αλλά έχουν αφεθεί εντελώς στην άκρη.

Ο VAR έχει κλέψει την καρδιά και την ψυχή από το ποδόσφαιρο. Ήταν το πιο δημοφιλές άθλημα πριν το VAR, δεν ήταν “χαλασμένο” και δεν χρειάζεται επιδιόρθωση. Ας τελειώσουμε αυτή την τρέλα, να βάλουμε τους φιλάθλους σε πρώτο πλάνο και να διώξουμε το VAR!», καταλήγει ο Willmott.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι την ώρα που γράφεται το κείμενο, οι υπογραφές έχουν φτάσει τις 4.200.

Το πέναλτι στον Μαχρέζ, τα γκολ των Μπράιτον και Κρίσταλ Πάλας, το ακυρωθέν τέρμα του Πούκι αλλά και ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 1-0 στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Γουλβς ήταν οι περιπτώσεις που ξεχώρισαν από αυτήν την αγωνιστική στο Νησί.

Πηγή: gazzetta.gr