Στο ίδιο έργο με τον πρώτο γύρο θεατής δεν θέλει να γίνει ο Νέλσον Ολιβέιρα, τον οποίον η ΑΕΚ χάνει στα πρώτα ματς της νέας χρονιάς. Ο Πορτογάλος επιθετικός υποβλήθηκε σε μαγνητική, έπειτα από τον τραυματισμό του στο ματς με τη Λαμία, η οποία έδειξε ότι έχει υποστεί θλάση στον λαγονοψοΐτη. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνει εκτός δράσης για περίπου δύο εβδομάδες.

Πρακτικά, ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης είναι αδύνατον να προλάβει το πρώτο ματς της νέας σεζόν κόντρα στον Παναιτωλικό για την Super League 1, αλλά και αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, σε περίπτωση που αυτές οι αναμετρήσεις διεξαχθούν, καθώς υπάρχει το θέμα με την αποχή των διαιτητών. Κοινώς, σε περίπτωση που το πρόγραμμα ισχύσει κανονικά, τρέχει να προλάβει το ντέρμπι «δικεφάλων» με τον ΠΑΟΚ στις 12 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ολιβέιρα είχε βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση και στον πρώτο γύρο, με την επιστροφή του από τραυματισμό να υπολογίζεται κοντά στο παιχνίδι με τους «ασπρόμαυρους», ωστόσο τότε δεν είχε προλάβει. Μένει να φανεί τι θα συμβεί τώρα…