Απίστευτο ματς στον Άγιο Θωμά με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να παραδίδουν μαθήματα βόλεϊ και τους Πειραιώτες να επικρατούν με 3-2 έχοντας έναν εντυπωσιακό Βουλκίδη που κέρδισε 4 σερί άσους στο τάι μπρέικ.

Σε ένα παιχνίδι πραγματική διαφήμιση για το βόλεϊ καθώς οι δύο ομάδες με εξαίρεση το δεύτερο σετ, τα έδωσαν όλα για τη νίκη, ο Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει από το κλειστό του Αγίου Θωμά επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 3-2 (25-20, 14-25, 25-23, 23-25, 9-15). Μια νίκη που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στον καταπληκτικό Βουλκίδη. Ο κεντρικός των «ερυθρολεύκων» πήγε στο σερβίς στο τάι μπρέικ, πήρε 4 συνεχόμενους άσους έκανε το 8-10, 8-14 και ουσιαστικά τελείωσε το ντέρμπι.

Ο αγώνας άρχισε με τον χειρότερο τρόπο, καθώς στο 5-3 του πρώτου σετ είχαμε διακοπή για περίπου μισή ώρα. Διακοπή που είχε να κάνει με ένταση που υπήρξε μεταξύ μερίδας κόσμου που ήθελε να μπει χωρίς εισιτήρια και της αστυνομίας. Συγκεκριμένα η αστυνομία εντελώς αψυχολόγητα έκανε χρήση δακρυγόνου, η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και το ματς διακόπηκε.

Με το που ξεκίνησε και πάλι ο αγώνας, συνεχίστηκε όπως και πριν τελειώσει. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, είχαν τον έλεγχο στο φιλέ με τον Ρανγκέλ να μην χάνει επίθεση, πίεσαν στο σερβίς και κατάφεραν να φτάσουν ακόμα πιο άνετα από όσο λέει το τελικό 25-20 στο 1-0.

Στο δεύτερο σετ, μέσα στο κλειστό του Αγίου Θωμά υπήρξε μία ομάδα και αυτός ήταν ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες έκαναν ότι ήθελαν και χωρίς να βρουν την παραμικρή αντίσταση έφτασαν μερ χαρακτηριστική άνεση στο 1-1, με τους γηπεδούχους να παίρνουν μόλις 14 πόντους.

Στο τρίτο είχαμε μια διαφήμιση του βόλεϊ, παρότι αρχικά όλα έδειχναν πως οι φιλοξενούμενοι θα έκαναν το 1-2 και μάλιστα εύκολα. Συγκεκριμένα στο 17-21, δόθηκε από μία κόκκινη σε Γιάκομπσεν και Χουσάι και έτσι το σκορ έγινε 18-22. Εκεί που όλα έδειχναν χαμένα οι «πράσινοι» έβγαλαν αντίδραση και σατο 20-23 με ένα εντυπωσιακό σερί 5-0 που ολοκληρώθηκε με τριπλό μπλοκ έκαναν το 2-1 μέσα σε αποθέωση.

Ακόμα μεγαλύτερο ντέρμπι είχαμε και στο τέταρτο. Αρχικά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν με 4-1 μπαίνοντας εντυπωσιακά στο ματς και αφού υπήρξε πάλι αντίδραση από Παναθηναϊκό, έκαναν νέο ξέσπασα για να περάσουν με 10-14. Στο σημείο εκείνο ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και με σερί 4-0 ισοφάρισε και έτσι είχαμε και πάλι ντέρμπι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο μέχρι και το 23-23. Στο σημείο εκείνο μια επίθεση και ένα μπλοκ του Φίνγκερ έστειλαν το ντέρμπι στο τάι μπρέικ κάνοντας το 2-2.

Και μπορεί το βόλεϊ να είναι ομαδικό άθλημα, αλλά τον τάι μπρέικ το πήρε καθαρά ο Βουλκίδης. Ο νεαρός κεντρικός του Ολυμπιακού θυμίζοντας Φιλίποφ με την Ορεστιάδα πήρε τέσσερις συνεχόμενους άσους στο 8-10 (κανονικά ήταν πέντε αλλά στον τελευταίο δεν υπήρξε καλή λήψη από το var και ο πόντος δόθηκε στον Παναθηναϊκό), έκανες το 8-14 και όλα είχαν τελειώσει.

πηγή: gazzetta.gr