Με στόχο μία ακόμα διάκριση θα αγωνιστεί ο Ηλίας Ηλιάδης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tζούντο του Ρίο της Βραζιλίας.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας και χάλκινος πέρυσι στο Λονδίνο σε ένα διάλλειμα των προπονήσεων του μίλησε στο sport-fm.gr για την πορεία της προετοιμασίας και τις φιλοδοξίες του στη διοργάνωση, η οποία ξεκινάει στις 27 Αυγούστου και ολοκληρώνεται 1 Σεπτεμβρίου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα διεκδικήσει το πέμπτο μετάλλιο σε παγκόσμιο επίπεδο στο τζούντο (σ.σ. έχει κατακτήσει δύο χρυσά και δύο ασημένια τα προηγούμενα χρόνια) και εμφανίζεται ανυπόμονος για την έναρξη του αγώνα.

«Περιμένω τη στιγμή που θα μπω να αγωνιστώ. Μετράω μέρες. Είμαι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, υγιής, χωρίς τραυματισμούς και οι προπονήσεις μου είναι στο επίπεδο που θέλω. Είμαι έτοιμος για το μετάλλιο, έτοιμος να σηκώσω την Ελλάδα ψηλά! Θέλω να κάνω χαρούμενους τους συμπατριώτες μου, να δώσω λίγη χαρά με όλα αυτά τα μεγάλα προβλήματα που περνά η χώρα μου. ‘Όλες μου οι προσπάθειες είναι για την Ελλάδα, η προσωπική μου χαρά έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Είμαι πολύ καλά και ψυχολογικά. Φυσικά παίζουν και πολλά άλλα πράγματα ρόλο, όπως ο παράγοντας τύχη. Πώς θα είμαι την ημέρα του αγώνα και να μην συμβεί κάτι απρόοπτο».

Συνήθως, ο τίτλος του φαβορί φορτώνει τους αθλητές με άγχος ωστόσο ο Mr Ippon δείχνει συνηθισμένος σε τέτοιου είδους καταστάσεις: «Έχω συνηθίσει με αυτό, περισσότερο από δέκα χρόνια. Δεν έχω αγωνία γιατί αυτή η κατάσταση είναι μόνιμη. Πάντα στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις κατεβαίνω με μοναδικό στόχο τις νίκες και το μετάλλιο. Έτσι και τώρα».

Το τελευταίο διάστημα, ο Ηλίας Ηλιάδης βρίσκεται στο Ρίο για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας και δεν ξεχνά, φυσικά, την οικογένεια του πίσω στην Αθήνα. «Μιλάω καθημερινά με τη γυναίκα μου και τα δύο παιδιά μου. Μου λείπουν πάρα πολύ καθώς έχω να τους δω δύο μήνες λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Ειδικά για τα παιδιά μου δεν έχει σημασία ο παγκόσμιος τίτλος, αλλά να είναι ο μπαμπάς τους, σπίτι κοντά τους».

Το sport-fm.gr επικοινώνησε και με τον προπονητή και πατέρα του Ολυμπιονίκη, Νίκο Ηλιάδη, ο οποίος αναφέρθηκε στη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις λίγο πριν από μεγάλη μάχη του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βραζιλίας.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Ο Ηλίας προπονήθηκε τις τελευταίες ημέρες στο Σάο Πάολο με αθλητές δυνατών συλλόγων, διατηρώντας τη φόρμα του. Μας ενδιέφερε να είναι ήρεμος και συγκεντρωμένος, μακριά από τους άλλους αθλητές που προπονούνται στο Ρίο και πιθανότατα θα μπορούσαν να αποσπάσουν την προσοχή του».

Σας ρωτούν οι ξένες αποστολές, για την κατάσταση του Ηλία;

«Ασφαλώς, όλοι, ξεκινώντας από ψηλά. Τόσο ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, όσο και ο αντίστοιχος της ευρωπαϊκής, με ρωτούν εάν πάμε για ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο».

Οι προπονητές των αντιπάλων σας;

«Αυτοί ξέρουν ότι είναι το φαβορί και δεν με ρωτούν τίποτα! (γέλια)».

Πηγή: sport-fm