Ο Γιουσέιν Μπολτ συγκεντρώνει ήδη τα φώτα της δημοσιότητας στη Μόσχα όπου στις 10 Αυγούστου ξεκινά το 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ προπονήθηκε στη ρωσική πρωτεύουσα μπροστά στους θαυμαστές του και στους δημοσιογράφους και έκλεψε την παράσταση. Ο ίδιος πάντως με τη βοήθεια των ακουστικών του και της μουσικής προσπάθησε να παραμείνει συγκεντρωμένος στην προπόνησή του.

Για λογαριασμό του, πάντως, μίλησε ο προπονητής του Γκλεν Μιλς ο οποίος δήλωσε πως ο Μπολτ: «Είναι σε καλή κατάσταση. Έχει πάντα υψηλό κίνητρο μπαίνοντας σε τέτοιους αγώνες όπως είναι το Παγκόσμιο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Παίρνει πολύ σοβαρά και τον ανταγωνισμό και τις μεγάλες διοργανώσεις. Οι προπονήσεις του τις τελευταίες πέντε εβδομάδες πήγαν πολύ καλά. Δεν ήταν σε καλή φόρμα στα δοκιμαστικά που έγιναν στην Τζαμάικα τον Ιούνιο, όμως τώρα είναι σε πολύ καλή κατάσταση για να τρέξει πολύ καλά».

Όσο για το ενδεχόμενο κατάρριψης του παγκοσμίου ρεκόρ; «Ο στίβος στο Βερολίνο (εκεί όπου το 2009 ο Μπολτ έτρεξε τα 100μ. σε 9.58 κάνοντας νέο ρεκόρ) ήταν εξαιρετικά γρήγορος. Αν βρεθεί εκ νέου σε γρήγορο στίβο θα τρέξει γρήγορα»!

Ο Μπολτ θα τρέξει το Σάββατο (10/08) στα προκριματικά των 100μ. ενώ οι ημιτελικοί και ο τελικός του αγωνίσματος είναι προγραμματισμένα για την Κυριακή (11/08).

Πηγή: Sport-fm.gr