Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών πέτυχε την πρώτη της νίκης στο τουρνουά Vodafone Cup που διεξάγεται στη Βουδαπέστη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο της Βαρκελώνης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε της Γερμανίας με 13-9 παρουσιάζοντας βελτιωμένη αγωνιστική εικόνα σε σχέση με το παιχνίδι που έδωσε την Παρασκευή κόντρα στο Μαυροβούνιο.

Ο Γιάννης Φουντούλης κορυφαίος για την Ελλάδα με τέσσερα γκολ.

Επόμενη αντίπαλος για το συγκρότημα του Σάκη Κεχαγιά η Ουγγαρία, την Κυριακή στις 13:00.

Μετά το τέλος του αγώνα με τη Γερμανία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σάκης Κεχαγιάς δήλώσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τα δύο πρώτα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας στο τουρνουά της Βουδαπέστης:

«Έχω ξαναπεί ότι βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, είτε πρόκειται για ένα τουρνουά προετοιμασίας, είτε για μεγάλη διοργάνωση. Αυτό το οποίο θα ήθελα να ξεχωρίσω από τα δύο πρώτα παιχνίδια είναι ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε η δικιά μας ομάδα τη μεγάλη σε έκταση ήττα από το Μαυροβούνιο. Βέβαια, στον αθλητισμό μετράνε οι μεγάλες νίκες, αλλά δεν μπορεί κανένας να αγνοήσει την αντίδραση μιας ομάδας σε μεγάλη ήττα, κι αυτό έχει σημασία για μένα. Θεωρώ ότι μετά το άσχημο παιχνίδι με το Μαυροβούνιο, παίξαμε αρκετά καλά σήμερα με τη Γερμανία. Το σκορ, μάλιστα, δεν εκφράζει την πραγματική διαφορά των ομάδων. Μάλιστα, στις αρχές του τετάρτου οκταλέπτου είχαμε προηγηθεί με 12-5. Γενικά, είμαι ικανοποιημένος με την παρουσία των παικτών στο σημερινό παιχνίδι. Θα δούμε και το αυριανό παιχνίδι με την Ουγγαρία και θα βγάλουμε τα τελικά συμπεράσματα. Η ομάδα μας είναι σε καλό δρόμο, έχει ένα καλό ρυθμό. Αυτό το τουρνουά μας βοηθάει πάρα πολύ για να βγάλουμε κρίσιμα συμπεράσματα. Η τελική ομάδα θα βγει την επόμενη εβδομάδα. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο ενόψει της Βαρκελώνης».

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 4-2, 3-1, 2-4

Ελλάδα (Σάκης Κεχαγιάς): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 2, Γούβης, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 4, Ποντικέας, Αφρουδάκης 1, Δελακάς, Μουρίκης 2, Κολόμβος 2, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης

Γερμανία (Νεμπόισα Νοβοσέλατς): Κονγκ, Μπικόφσκι 1, Ροχ 1, Ρεάλ 1, Μίερς 1, Γιούνγκλινγκ, Νόσεκ 2, Σούλερ 1, Ομπσέρνικατ, Έλερ 2, Σλότερμπεκ, Άιντερ, Βατσλάβικ

Πηγή: sport-fm.gr