Ένα κάκιστο ξεκίνημα στους ομίλους του Champions League έχει κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής βρέθηκε να χάνει 0-2 από την Κλαμπ Μπριζ εντός έδρας, ωστόσο κατάφερε να ισοφαρίσει στο 85′. Παρόλα αυτά, η κακή της εικόνα συνεχίζεται, έπειτα από την ήττα με… κάτω τα χέρια της πρεμιέρας κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι Βέλγοι προηγήθηκαν με δύο τέρματα του Ντένις στο 9′ και στο 39′, με… τα φίδια να ζώνουν όσους βρίσκονταν στις εξέδρες του «Μπερναμπέου». Μάλιστα, το κοινό των «μερένχες» φοβήθηκε για μια μεγάλη πανωλεθρία, ωστόσο ο Σέρχιο Ράμος στο 55′ έδωσε το σύνθημα για αντεπίθεση.

Στο 84′ ο Φόρμερ δέχθηκε και δεύτερη κίτρινη κάρτα για να αποβληθεί από το παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να το εκμεταλλεύονται ένα λεπτό αργότερα με τον Καζεμίρο να βρίσκει δίχτυα. Ωστόσο, η γκέλα δεν αποφεύχθηκε και το τελικό αποτέλεσμα άφησε σίγουρα ικανοποιημένους τους φιλοξενούμενους, που μάζεψαν τον δεύτερο βαθμό τους στη διοργάνωση, ενώ το σύνολο του Ζινεντίν Ζιντάν έμεινε στον έναν.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζ. Ζιντάν): Κουρτουά (46′ Αρεολά), Σέρχιο Ράμος, Νάτσο (46′ Μαρσέλο), Καρβαχάλ, Βαράν, Μόντριτς, Κρόος, Καζεμίρο, Λούκας Βάθκεθ (67′ Βινίσιους), Αζάρ, Μπενζεμά

Μπριζ (Π. Κλεμέντ): Μινιολέ, Σομπόλ, Μάτα, Ντελί, Μέχελε, Φόρμερ, Ριτς, Βανάκεν, Τάου (90’+2′ Σκρίβερς), Ντένις (71′ Οπέντα, 87′ Κουλς), Ντιατά.

Σημαντικό «διπλό» για τη Σαχτάρ

Με γκολ του Σόλομον στο 95′, η Σαχτάρ Ντόνετσκ πήρε σπουδαία νίκη στην Ιταλία επί της Αταλάντα (1-2), κάνοντας μια μεγάλη ανατροπή στο ματς για να ρεφάρει την ήττα της πρεμιέρας των ομίλων του Champions League από τη Μάντσεστερ Σίτι, που είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί του γκρουπ.

Για τους Μπεργκαμίστι το ματς ξεκίνησε με αρκετά καλές προϋποθέσεις, ωστόσο αυτό το «παραλίγο» φάνηκε από την αρχή. Μπορεί να κέρδισαν πέναλτι στο 15′, ωστόσο ο Ίλισιτς ένα λεπτό αργότερα δεν κατάφερε να το μετουσιώσει σε γκολ. Κάτι που έκανε ο Ζαπάτα στο 28′. Ωστόσο, λίγο πριν την ανάπαυλα, ο Μοράες έφερε το ματς στα ίσα (41′).

Και ενώ όλα έδειχναν ότι η ισοπαλία θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα του ματς, οι Ουκρανοί βρήκαν το «χρυσό» τέρμα στα… χασομέρια, για να αφήσουν ενεούς τους αντιπάλους τους, οι οποίοι ακόμη περιμένουν να πανηγυρίσουν έστω έναν βαθμό στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αταλάντα (Τζ. Π. Γκασπερίνι): Γκολίνι, Τολόι, Παλομίνο, Μασιέλο (68′ Μουριέλ), Χάτεμπερ, Ντε Ρουν, Πάσαλιτς, Καστάν (57′ Γκόσενς), Γκόμες, Ιλιτσιτς (57′ Μαλινόβσκι), Ζαπάτα.

Σαχτάρ Ντόνετσγκ (Λ. Κάστρο): Πιατόφ, Μπόλμπατ, Κριβτσόφ, Ματβιένκο, Ισμαΐλι, Στεπανένκο, Μάρλος (86′ Κονοπλιάνκα), Κοβαλένκο, Πάτρικ (69′ Σόλομον), Τάισον, Μοράες.