Κάποτε το «τρένο» θα σταμάταγε… Και ο τερματικός σταθμός του Ραφαέλ Ναδάλ ήταν λίγο πριν από τον μεγάλο τελικό στο «Thailand Open», με «δράστη» τον συμπατριώτη του, Γκιγέρμο Γκαρσία Λόπεζ.
Στον «ισπανικό» εμφύλιο των ημιτελικών, ο Λόπεζ πέτυχε ίσως τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του κόντρα στον Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης κι ενώ βρέθηκε να χάνει στο πρώτο σετ, εξασφάλισε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό επικρατώντας με 2-6, 7-6, 6-3.

Το «κλειδί» της υπόθεσης ήταν τα break points, με τον Λόπεζ να σώζει 24 από τις 26 συνολικά προσπάθειες που επιχείρησε ο Ναδάλ, ξεσπώντας σε πανηγυρισμούς στο τέλος του αγώνα, αφού ούτε ο ίδιος μπορούσε να πιστέψει τι είχε συμβεί.

«Δεν είχα νικήσει ποτέ το Νο1 του κόσμου. Είχα κάποιες νίκες κόντρα σε top10 τενίστες, όμως ποτέ το Νο1. Νομίζω ότι ήταν το καλύτερό μου παιχνίδι. Πιστεύω ότι το tie break στο 2ο σετ ήταν το κλειδί της νίκης. Όλα πήγαν τέλεια», δήλωσε ο νικητής.

Από την πλευρά του ο Ναδάλ τόνισε: «Είχα πολλά break points στο 2ο σετ. Πάρα πολλά… ο Γκιγέρμο έπαιξε σπουδαία, ειδικά στο 3ο σετ. Όταν έχεις 26 ευκαιρίες για break, πρέπει να εκμεταλλευτείς περισσότερες».

Ο Λόπεζ θα αντιμετωπίσει στον κυριακάτικο τελικό τον Γιάρκο Νιέμινεν, ο οποίος νίκησε τον Μπέζναμιν Μπέκερ με 6-3, 6-2 στον άλλο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Πηγή: www.gazzetta.gr