Νέα πειθαρχική δίωξη για δυσφήμηση του αθλήματος και δημόσιες δυσμενείς κρίσεις, άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Παναγιώτης Καρράς, σε βάρος των συνιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΠΟ, «ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Καρράς άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον των κ.κ. Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη και της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, διότι ο πρώτος και ο δεύτερος τούτων, μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, δυσφήμησαν το άθλημα του ποδοσφαίρου προβαίνοντας δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις και σαφή υπονοούμενα σε βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Διαιτητών, Πειθαρχικής Επιτροπής), προκαλώντας έτσι στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα».

Στους δύο άνδρες είχε ασκηθεί πειθαρχική δίωξη για τις δηλώσεις που έκαναν μετά τον τελικό του Κυπέλλου. Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ τους επέβαλε την ποινή της επίπληξης και της υποχρέωσης να ανακαλέσουν εκείνες τις δηλώσεις εντός 20 ημερών.

Αντί να ανακαλέσουν, οι μεγαλομέτοχοι της ομάδας της Τρίπολης, εξαπέλυσαν νέα επίθεση.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Καϋμενάκης είχε δηλώσει: «Όταν ο Γιάχος, η συμμορία του και οι αλήτες που έκαναν ντου στα αποδυτήρια ζητήσουν γονατιστοί συγγνώμη από τον κόσμο του Μοριά και όλους τους αγνούς Έλληνες φιλάθλους για το έγκλημα που έκαναν, τότε κι εγώ, αφού τους φτύσω, θα ανακαλέσω τις δηλώσεις μου».

Ο Δημήτρης Μπάκος από την πλευρά του, είχε πει: «Δηλώνω πως από την έκδοση της απόφασής σας στις 30/05 και μέχρι τη λήξη της προθεσμίας των 20 ημερών για υποχρεωτική μεταμέλεια θα προσεύχομαι καθημερινά να έχει ο Θεός καλά τον κύριο Γιάχο και όλες τις αλητοπαρέες που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να συνεχίσουν απερίσπαστοι το έργο τους».

Οι δηλώσεις αυτές ήταν η αιτία της νέας πειθαρχικής δίωξης σε βάρος των δύο ανδρών.

Πηγή: sport-fm.gr