Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας προσπαθεί να βρει τη διάδοχη κατάσταση στην τεχνική της ηγεσία, καθώς μετά την απομάκρυνση του Μαρσέλ Κάιζερ πορεύθηκε με τον υπηρεσιακό της και πρώην προπονητή του Παναιτωλικού, Λεονέλ Πόντες, αλλά η ήττα από την πρωτοπόρο και έκπληξη του πορτογαλικού πρωταθλήματος, Φαμαλικάο, φέρνει εξελίξεις.

Τα «λιοντάρια» έκαναν κρούση στον ΠΑΟΚ για τον Αμπέλ Φερέιρα, που φαίνεται να είναι ο διακαής πόθος του προέδρου της ομάδας, Φρεντερίκο Βαράντας, καθώς ο 40χρονος είχε αποτελέσει στο παρελθόν ποδοσφαιριστή του συλλόγου (αγωνίστηκε ως δεξί μπακ), αλλά και προπονητής των Ακαδημιών της. Ωστόσο, η απάντηση που εισέπραξαν, ήταν αρνητική.

Πάντως, ο Τύπος της Πορτογαλίας επιμένει ότι η Σπόρτινγκ δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια για τον Φερέιρα, ενώ στα ρεπορτάζ τους εμπλέκουν και το όνομα του Πέδρο Μαρτίνς.

Η O’Jogo θεωρεί πρώτο στόχο του συλλόγου της πορτογαλικής πρωτεύουσας τον Φερέιρα, αναφέροντας ότι «ο ΠΑΟΚ απέρριψε την πρώτη πρόταση», για να προσθέσει, ωστόσο, πως «η εύθραυστη κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα, μπορεί να βοηθήσει στο να προχωρήσει η περίπτωσή του».

Από την πλευρά της, η Record παρουσιάζει τα τέσσερα ονόματα στη λίστα της Σπόρτινγκ, στα οποία περιλαμβάνει και αυτό του Μαρτίνς του Ολυμπιακού, ενώ τα άλλα τρία είναι του Φερέιρα, αλλά και των Κίκε Σετιέν και Σίλας Λίβρε.

Τέλος, η A Bola, αναφέρει πως ο Πόντες αποχωρεί από τον πάγκο της Σπόρτινγκ και πως «η διοίκηση έχει ξεκινήσει επαφές για τον Αμπέλ Φερέιρα, ωστόσο στη λίστα υπάρχουν κι άλλες επιλογές».