Η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ απέρριψε τους φακέλους των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Άρης, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Πανιώνιος και Πανθρακικός και για τυπικούς λόγους της ΑΕΚ και της Κέρκυρας. Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ ανακοίνωσε της οριστικές του αποφάσεις και δεν χορήγησε άδεια σε 8 ΠΑΕ:

Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα, Άρης, Πανιώνιος, Πανθρακικός, ΟΦΗ και για τυπικούς λόγους σε ΑΕΚ και Κέρκυρα.

Παράλληλα, χορήγησε άδεια στις υπόλοιπες 8 ΠΑΕ της κατηγορίας:

Αστέρας Τρίπολης, Βέροια, Ξάνθη, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Πλατανιάς.

Οι ομάδες που δεν αδειοδοτούνται έχουν στη διάθεσή τους διάστημα 5 ημερών για να ασκήσουν έφεση στην Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης. Οι τελεσίδικες αποφάσεις αναμένονται έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Αν ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναθηναϊκός δεν ανατρέψουν την απόφαση σε δεύτερο βαθμό, τότε το ευρωπαϊκό εισιτήριο θα το κερδίσει οριστικά η Ξάνθη!

Θυμίζουμε πως οι ΠΑΕ που δεν εξασφάλισαν άδεια, αποκλείονται από την Ευρώπη (εαν επρόκειτο να παίξουν) και τους επιβάλλεται ποινή περιορισμού απόκτησης παικτών. Συγκεκριμένα: θα μπορούν να αποκτήσουν μόνο τρεις ποδοσφαιριστές άνω των 24 ετών Έλληνες ή ξένους, να προχωρήσουν μόνο σε τέσσερις ανανεώσεις-επεκτάσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών άνω των 24 ετών Έλληνες ή ξένους, ενώ τέλος θα μπορούν να αποκτήσουν απεριόριστους παίκτες κάτω των 24 ετών, αλλά μόνο Έλληνες. Επίσης, η Σούπερ Λίγκα παρακρατεί το 20% του τηλεοπτικού συμβολαίου της μη αδειοδοτηθείσας ΠΑΕ, υπέρ των οφειλών που έχει η ίδια ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α’ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΓΣ, ΒΕΡΟΙΑ ΓΑΣ, SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο., ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΑΠO, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., Π.Α.Ο.Κ., ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΑΟ.

Δεν χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: Α.Ε.Κ., ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, Ο.Φ.Η., ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΟ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΑΠΣ.

Κατά των ανωτέρω αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών».

Πηγή: Sport-fm.gr