Τη βεβαιότητα πως τα έργα κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ θα αρχίσουν μέσα στο 2013 εκφράζει η πλευρά του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο «τίγρης» έχει πάρει πολύ ζεστά το συγκεκριμένο ζήτημα, είναι σε ανοικτή γραμμή επικοινωνία με τους επιφανείς φίλους της ομάδας που θα συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή και περισσότερες εξελίξεις θα υπάρξουν την επομένη των εκλογών της Ερασιτεχνικής (9/6).

Το πλάνο χρηματοδότησης είναι σχεδόν έτοιμο, οι επαφές με κατασκευαστικές και αρμόδιες αρχές έχουν αρχίσει, ενώ Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας και κόσμος είναι σύμμαχοί του. Στόχος είναι να αγωνιστεί η ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο από τη σεζόν 2015/16 έχοντας επιστρέψει-σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ανθρώπων της ομάδας-στη μεγάλη κατηγορία.

Την ίδια ώρα, υπολογίζεται ότι μέσα στον Ιούνιο θα αρχίσουν τα έργα για την αναμόρφωση του γηπέδου του Ελληνικού, που θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ για μία διετία. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει επισκεφτεί αυτοπροσώπως το χώρο για τουλάχιστον δύο φορές και έχει δώσει εντολή για μία σειρά από έργα. Αυτά αφορούν τόσο την αύξηση της χωρητικότητάς του σε 22.000, όσο και τη βελτίωση των εγκαταστάσεων, αλλά και τον καλλωπισμό του χώρου, ώστε να παραπέμπει σε… ΑΕΚ. Πρόθεση του νέου αφεντικού της «Ένωσης» είναι να νιώθουν οι φίλοι της ομάδας πως η ομάδα παίζει στο… σπίτι της κι όχι σαν φιλοξενούμενη σε ένα ξένο γήπεδο. Η λειτουργία του σταθμού του Μετρό στο Ελληνικό από τον Ιούλιο λύνει και το πρόβλημα της μαζικής μετακίνησης κόσμου στην προσωρινή έδρα της ΑΕΚ.

Στο μεταξύ, Ντούσαν Μπάγεβιτς και Νίκος Λυμπερόπουλος σε συνεννόηση με τον Τραϊανό Δέλλα θα αρχίσουν επαφές με τους εκπροσώπους των παικτών για τη στελέχωση του ρόστερ της ομάδας. Παράλληλα για τη Δευτέρα μετατέθηκε το ραντεβού των Δημητρέλου, Αλεξίου, Βαλασόπουλου και Γρηγορίου για την εκκαθάριση στην ομάδα. Θέλουν να τακτοποιήσουν βασικά ζητήματα πριν τις 7 Ιουνίου, όταν και θα επικυρωθεί η απόφαση από τη ΓΣ της ΠΑΕ, προκειμένου να πάρει λιγότερο από τρεις μήνες η διαδικασία και να περάσει η ΑΕΚ πιο γρήγορα και ομαλά στη νέα εποχή.

Τέλος, Δευτέρα ή Τρίτη θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο του Κωνσταντίνου Κοτσάτου, το οποίο στηρίζει και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, για τις εκλογές της Ερασιτεχνικής. Είναι πολύ πιθανό μετά τις αρχαιρεσίες να υπάρξει και η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του «τίγρη» προς τον κόσμο της ΑΕΚ.

Πηγή: sport-fm