Ανεξάρτητα από την τύχη της καταγγελίας της ΑΕΚ κατά του Άρη, η Σούπερ Λίγκα επικύρωσε τη βαθμολογία, συνεπώς η Ένωση υποβιβάζεται οριστικά και αμετάκλητα.

Η φημολογία ότι η ΑΕΚ θα αποσύρει την καταγγελία που έχει κάνει για την προσφυγή του Άρη στα πολιτικά δικαστήρια, οργιάζει, ενώ η Σούπερ Λίγκα παρέπεμψε ήδη το θέμα στην ΕΠΟ.

Ανεξάρτητα όμως του τι θα κάνει η ΑΕΚ ή του τι θα αποφασίσει η ομοσπονδία, η διοργανώτρια Αρχή επικύρωσε τη Δευτέρα τη βαθμολογία του πρωταθλήματος στο σύνολο της.

Αυτό σημαίνει ότι η Ένωση υποβιβάζεται και με τη βούλα στη Β’ Εθνική και δεν μπορεί τίποτα πλέον να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη. Δηλαδή, ακόμα και στην περίπτωση που η ΕΠΟ δικαιώσει την ΑΕΚ για την καταγγελία που έχει κάνει και άρα ο Άρης υποβιβαστεί, τότε τη θέση του Άρη θα την πάρει ομάδα από τη Football League και όχι η «Ένωση».

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Σούπερ Λίγκα παρέπεμψε την υπόθεση στην ΕΠΟ για δυο λόγους: α) Διότι το άρθρο 35 του ΚΑΠ απορρέει από το άρθρο 68 του καταστατικού της FIFA, το οποίο προβλέπει ότι οι ποινές σε αυτές τις περιπτώσεις επιβάλλονται από τις ομοσπονδίες και β) επειδή πάντα για όλες τις περιπτώσεις προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια στο παρελθόν έχει επιληφθεί η ΕΠΟ.

Πηγή: Sport-fm.gr