Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης κοντράρονται απόψε το βράδυ στην O2 Arena με τον έναν εκ των δύο… αιωνίων να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό του Final 4. Μοναδική κερδισμένη η… Ισπανία που θα δει έναν εκπρόσωπο της να διεκδικεί το βράδυ της Κυριακής τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Μαδριλένοι και Καταλανοί τα έχουν… πει μεταξύ τους περισσότερες από 200 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, ωστόσο αυτή θα είναι μόλις η δεύτερη φορά που συναντιούνται σε Final 4! Η προηγούμενη ήταν το 1996 στο Παρίσι όταν η «Μπάρτσα» επικράτησε με 76-66 της Ρεάλ στον ημιτελικό, για να χάσει το τρόπαιο από τον Παναθηναϊκό στον τελικό της διοργάνωσης.

Πάντως όσον αφορά στο σύνολο των μονομαχιών των δύο ομάδων στην Euroleague… Στις 18 φορές που έχουν συναντηθεί, η Μπαρτσελόνα είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο με 12 νίκες έναντι 6 της Ρεάλ.

Επιστροφή στο… σήμερα και στην αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων.

Ο Πάμπλο Λάσο, πέραν του Μαρτίνας Πότσιους δεν αντιμετωπίζει άλλα αγωνιστικά προβλήματα σε αντίθεση με τον Τσάβι Πασκουάλ που έχει αρκετούς… πονοκεφάλους. Ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα» δεν θα έχει στη διάθεση του τον τραυματία Πιτ Μάικλ, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Νέιθαν Τζαβάι. Όσο για τους Γουάλας και Ίνγκλς θα βρίσκονται στην 12άδα αλλά η αγωνιστική τους ετοιμότητα αποτελεί ερωτηματικό…

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία) και Ηλίας Κορομηλάς (Ελλάδα).

Πηγή: sport-fm.gr