Το αποτέλεσμα του πρώτου ημιτελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα στη Μπάγερν Μονάχου και τη Μπαρτσελόνα εξέπληξε πολλούς, καθώς οι Βαυαροί «ισοπέδωσαν» τους Καταλανούς, επικρατώντας με 4-0. Ένα σκορ που, για τους
περισσότερους, δίνει από τον πρώτο αγώνα την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο προπονητής της Μπάγερν, Γιουπ Χάινκες, πάντως, δεν θα πρέπει να… κοιμάται ήσυχος μέχρι να «τσεκάρει» και επίσημα το εισιτήριο για τον τελικό, αφού στην καριέρα του έχει πέσει θύμα μιας ανατροπής επικών διαστάσεων.

Ήταν την περίοδο 1985-86, όταν ο Χάινκες καθόταν στον πάγκο της Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ και βρέθηκε αντιμέτωπος της Ρεάλ Μαδρίτης για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Στο πρώτο παιχνίδι της Γερμανίας, η τότε ομάδα
του Χάινκες είχε επικρατήσει με 5-1, ένα αποτέλεσμα που έμοιαζε αδύνατον να ανατραπεί.

Η παρέα του Εμίλιο Μπουντραγκένιο και του Ούγκο Σάντσες, όμως, είχε άλλη γνώμη και κατάφερε να νικήσει με 4-0 στη ρεβάνς του Μπερναμπέου και να αφήσει τον Χάινκες και την ομάδα του εκτός συνέχειας του θεσμού.

Ο προπονητής της Μπάγερν, όμως, έχει υποστεί ήττα με 4-0 και από τη Μπαρτσελόνα. Ήταν η περίοδος 2008-09 και οι Καταλανοί, νικώντας με αυτό το σκορ στη Βαρκελώνη, εξασφάλιζαν την πρόκρισή τους στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο κατέκτησαν λίγο καιρό μετά επικρατώντας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-1, στον τελικό της Ρώμης.

Αυτές οι εμπειρίες θα πρέπει να κρατούν προσγειωμένο τον Γιουπ Χάινκες, ο οποίος γνώρισε με τον πιο σκληρό τρόπο πως στο ποδόσφαιρο, όλα είναι πιθανά.

Πηγή: sport-fm.gr