Ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει την αιτία που ζητά την τιμωρία του Παναθηναϊκού από την Ευρωλίγκα, εξέδωσε η ΤΣΣΚΑ. Η ομάδα της Μόσχας αναφέρει μεταξύ άλλων τις ρίψεις αντικειμένων που δέχθηκε ο πάγκος της κατά τη διάρκεια του ματς στο ΟΑΚΑ, λέγοντας πως υπάρχει το οπτικοακουστικό υλικό που τα αποδεικνύει όλα αυτά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤΣΣΚΑ:

«Τις τελευταίες ημέρες έχουν δημοσιευθεί αρκετά στον ευρωπαϊκό Τύπο, που αφορούν την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το TOP 16 της Ευρωλίγκας και την αναφορά μας όλων όσων έγιναν στη διοργανώτρια αρχή. Γι’ αυτό, κρίνουμε σκόπιμο να σας αναφέρουμε πως έχουν τα πράγματα:

– Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο πάγκος της ΤΣΣΚΑ δέχθηκε πολλά αντικείμενα, μπουκάλια, ποτήρια, πακέτα τσιγάρα, αναπτήρες, νομίσματα κλπ.,

– Υπήρχαν άτομα που έφτυναν τον πρόεδρο της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν και την αντιπρόεδρο, Ναταλία Φουράεβα,

– Πίσω από τον πάγκο της ΤΣΣΚΑ, υπήρξε άτομο που κουνούσε συνεχώς μία φουσκωτή μπανάνα και αυτό φάνηκε ρατσιστικό,

– Όταν η ομάδα μας έκανε επίθεση στο τέταρτο δεκάλεπτο, ακουγόταν συνεχώς μία σειρήνα,

– Υπήρξαν αρκετές προκλήσεις και απειλές σωματικής βλάβης στους φίλους της ΤΣΣΚΑ, με αποτέλεσμα να ζητήσουν περισσότερη προστασία από σεκιούριτι,

– Το κάπνισμα επιτρεπόταν κανονικά στο γήπεδο και αυτό είναι αντίθετο με τους κανόνες της Ευρωλίγκας.

Όλα τα παραπάνω, μπορούμε να τα αποδείξουμε μέσω βίντεο και φωτογραφιών στην Ευρωλίγκα. Όλα αυτά συνιστούν απειλή των μελών της φιλοξενούμενης ομάδας, με τον Παναθηναϊκό να αποτυγχάνει να διορθώσει την κατάσταση και εμείς από την πλευρά μας να ζητάμε από την Ευρωλίγκα την επιβολή κυρώσεων με βάση τους κανονισμούς της διοργάνωσης.

Αυτή τη στιγμή εκκρεμεί η υπόθεση από την πειθαρχική επιτροπή της Ευρωλίγκας, καθώς εκείνη έχει την αποκλειστική ευθύνη για να πάρει την απόφαση. Από την πλευρά μας, δεν επιθυμούμε να αμφισβητούμε κανέναν».

Πηγή: Sport-fm.gr