Με βαρύτατα πρόστιμα τιμώρησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τις ΠΑΕ που δεν είχαν προσκομίσει εγγυητικές επιστολές από την αρχή της περιόδου.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν τα εξής πρόστιμα:

-ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 260.000 ευρώ
-ΠΑΕ ΑΡΗΣ: 100.000 ευρώ
-ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: 110.000 ευρώ
-ΠΑΕ ΟΦΗ: 100.000 ευρώ
-ΠΑΕ ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ: 50.000 ευρώ
-ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Αναβολή για 17/4/2013
-ΠΑΕ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: 50.000 ευρώ
-ΠΑΕ ΚΑΣΣΙΟΠΗ: 50.000 ευρώ

Η ΕΕΑ ανέλαβε την πρωτοβουλία να επιβάλει πρόστιμα, έπειτα από τη μη συμμόρφωση των ομάδων στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις της, καθώς και τη μη επιβολή προστίμων από τις πειθαρχικές επιτροπές του ποδοσφαίρου μετά τις σχετικές εισηγητικές εκθέσεις της Επιτροπής προς την ΕΠΟ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Να σημειωθεί, πως η (σύμφωνα πάντα με την ΕΕΑ) μη παραπομπή των σχετικών πορισμάτων από την ΕΠΟ προς τις πειθαρχικές επιτροπές του ποδοσφαίρου προκειμένου αυτές να επιβάλουν τα πρόστιμα για μη κατάθεση εγγυητικής, έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον του εισαγγελέα, με την ΕΕΑ να τον προτρέπει να απευθυνθεί στην ΕΠΟ και να την ρωτήσει γιατί δεν προχώρησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες (αν και εφόσον πράγματι δεν προχώρησε).

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, τα παραπάνω πρόστιμα, οι ΠΑΕ θα υποχρεωθούν να τα πληρώσουν μέσω της εφορίας! Ωστόσο, αν η παράβαση θεραπευτεί (δηλαδή καταθέσουν έστω και τώρα εγγυητική), πιθανότατα θα ανακληθεί και το πρόστιμο.

Πηγή: Sport-fm.gr