Λύση σε ένα θέμα που απασχολεί έντονα την κοινωνία του Ηρακλείου και κατ’ επέκταση την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των Ανδρών, καθώς ακόμη δεν έχει «μετακομίσει» εκεί για τα επόμενα παιχνίδια της, δόθηκε στη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τους εκπροσώπους της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, Άντζελο Ρηγόπουλο και Μάριο Γεωργίου και τον ειδικό εμπειρογνώμονα της ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ. Ο λόγος για το Παγκρήτιο Στάδιο και το πρόβλημα με το στέγαστρο, το οποίο είχε μπλοκαριστεί ελέω μη εκταμίευσης των κονδυλίων.

Το ζήτημα θα λυθεί μέσω UEFA, αφού -όπως ειπώθηκε- από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία υπάρχει ήδη κονδύλι για να πραγματοποιηθούν οι εργασίες στο στέγαστρο του Παγκρητίου, το οποίο και θα «ξεπαγώσει» άμεσα ώστε να ολοκληρωθεί το έργο.

Μια δεύτερη είδηση που έβγαλε η συζήτηση, έχει να κάνει με την πρόσκληση που δέχθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού από τον πρόεδρο της UEFA, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τον τελικό του Σούπερ Καπ στην Κωνσταντινούπολη (στις 14 Αυγούστου), ενώ στο περιθώριό του θα έχουν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν από κοντά μείζονα θέματα που αφορούν την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συνάντηση επικεντρώθηκε στα θέματα βίας και τα στημένα παιχνίδια, ενώ ο κ. Αυγενάκης ανέφερε σχετικά: «Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα συνεχιστεί και θα εξελιχθεί σε μια καλή συνεργασία έτσι, ώστε να κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να έχουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, ένα ποιοτικότερο ποδόσφαιρο και να δώσουμε τη δυνατότητα στις οικογένειες να επιστρέψουν ξανά στα γήπεδα».

Με τον υφυπουργό να συμπληρώνει: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε τα πάντα από τους υψηλόβαθμους του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, πρέπει κι εμείς από τη δική μας πλευρά να κάνουμε αυτό που πρέπει, και θα το κάνουμε, συνεργαζόμενοι με όλες τις πλευρές για να πετύχουμε τον στόχο μας. Ο στόχος είναι κοινός, σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας. Γι’ αυτό τον λόγο και ξεκινάμε μια προσπάθεια σήμερα, θεμελιώνοντας μια καλή και έντιμη συνεργασία».

Λάκοβιτς: Ο υφυπουργός ήταν πολύ περιεκτικός και το εκτιμάμε δεόντως

Από την πλευρά του, ο κ. Λάκοβιτς, διευθυντής των εθνικών ομοσπονδιών της UEFA, με δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη συνάντηση, είπε ότι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της ΕΠΟ, θα συνεχίσει να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και στο μέλλον, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα διαφορετικά θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Συζητήσαμε πολύ για κάποια σημαντικά ζητήματα, αναφορικά με το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και συμφωνήσαμε ότι αυτό θα είναι μόνο το πρώτο βήμα, για την αμοιβαία συνεργασία. Ο υπουργός ήταν πολύ περιεκτικός, με περιεκτικές ερωτήσεις, γεγονός που εκτιμάμε δεόντως, εκ μέρους της UEFA και συζητήσαμε μόνο για τα μελλοντικά βήματα, αναφορικά με τη βία, την προσυνεννόηση αγώνων, για τις υποδομές, τα σχέδια, καθώς και πολλά άλλα θέματα», ανέφερε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Επίσης, είμαι απόλυτα πεπεισμένος και ελπίζω ότι η συνεργασία της UEFA και του Υπουργείου από κοινού με την ΕΠΟ θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και στο μέλλον θα αντιμετωπίσουμε όλα τα διαφορετικά θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου».