Ο Γιώργος Καραγκούνης μίλησε για τον επετειακό αγώνα με την Πορτογαλία και τόνισε πως όλοι θέλουν να εμπνεύσουν τα νέα παιδιά.

Αναλυτικά όσα είπε στη κάμερα της Cosmote TV:

«Ήταν ωραία ατμόσφαιρα, εορταστική όπως το θέλαμε. Ο κόσμος μας χειροκρότησε, γενικά είδαμε ένα διεθνές κλίμα. Έμοιαζε με αυτά που έζησα στην Ευρώπη. Είναι από τις λίγες φορές που είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα τόσο ωραίο κλίμα. Και στην Κρήτη και σήμερα δείξαμε πως πρέπει να βλέπουμε το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Ο κόσμος το χάρηκε και θα θέλει να ξανά πάει με τέτοιες συνθήκες να δει ένα παιχνίδι».

Για τον στόχο αυτής της προσπάθειας: «Θέλουμε με αυτό που πετύχαμε να εμπνεύσουμε τα νέα παιδιά να καταλάβουν πως με την προσπάθεια, το οικογενειακό κλίμα και την νοοτροπία, μπορούν τα όνειρά τους να τα κάνουν πραγματικότητα. Ένα παράδειγμα είμαστε εμείς, θέλουμε να εμπνεύσουμε τα νέα παιδιά. Όλοι μας φέρνουν σαν παράδειγμα πριν από κάποια μεγάλη διοργάνωση».

Για την δράση των Legends 2004: «Ήταν μεγάλο πράγμα αυτό που καταφέραμε, δεν είναι εύκολο μετά από 15 χρόνια να είμαστε ακόμα όλοι μαζί και να πηγαίνουμε στα παιχνίδια. Μας πήρε πολύ χρόνο από την καθημερινότητάς μας. Είμαστε όλοι χαρούμενοι όμως γιατί ο κόπος μας δεν πήγε χαμένος».

Για το γεγονός πως ένιωσαν και πάλι σαν ποδοσφαιριστές: «Όσα χρόνια και να περάσουν όταν φοράμε σορτσάκι γινόμαστε παιδιά. Δεν θέλουμε να χάνουμε ποτέ, θέλουμε να το διασκεδάζουμε, νιώσαμε σαν να είμαστε ποδοσφαιριστές και ήταν ένα διάλειμμα πολύ ωραίο και απολαυστικό».

 Για το ταλέντο που είχε η Εθνική του 2004: «Σίγουρα η παρέα και η ομαδικότητα ήταν κλειδί, αλλά πρέπει να υπάρχει και αξία. Υπήρχαν ποδοσφαιριστές και με πολύ μεγάλη αξία, αλλά επειδή είμαστε Έλληνες δεν το αναγνωρίζουμε αυτό. Το έχω ζήσει και στον Παναθηναϊκό και αν δεν ήταν Έλληνες κάποιοι από εμάς θα μπορούσαν να παίξουν στις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Θέλαμε να τους δώσουμε κάτι, όχι να μείνουμε στα 15 χρόνια πριν που είναι αρκετό για να μας χειροκροτήσουν. Θέλαμε να περάσουν καλά, να το διασκεδάσουν, είχαμε ένα δύσκολο αντίπαλο και δουλέψαμε για να έχουμε και θέαμα κι ας έχει κατακριθεί! Δεν πειράζει, καταφέραμε να πάρουμε το Euro κερδίζοντας τους καλύτερους, δεν κερδίσαμε καμία στα πέναλτι, κερδίσαμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία, την Τσεχία και δυο φορές την Πορτογαλία».

Για τον κόσμο: «Έχουμε δεχθεί απέραντη αγάπη απ’ όλο τον κόσμο κι ακούμε συνέχεια πως δεν θα ξεχάσει πως τον κάναμε να νιώσει. Θα προσπαθούμε να ανταποδίδουν την αγάπη αυτή και να κάνουμε κάποιες δράσεις για να βοηθούμε τους συνανθρώπους μας. Πρέπει τα νέα παιδιά να πιστεύουν στα όνειρά τους, είμαστε ένα πρότυπο και θέλουμε να βοηθήσουμε και τα νέα παιδιά να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Τέτοιες βραδιές είναι που βλέπουμε για άλλη μια φορά την αγάπη του κόσμου. Το ζήσαμε και στην Κρήτη και στην Πάτρα, αλλά και σήμερα! Ο κόσμος δεν ξεχνάει, μας δείχνει την αγάπη του και θέλουμε κι εμείς να επιστρέψουμε πράγματα σε εκείνον. Είναι πάρα πολύ ωραίο και τους ευχαριστούμε».

Για τα όσα έκαναν τον τελευταίο μήνα με αποκορύφωμα αυτή την βραδιά: «Όλο αυτό δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη. Μας παίρνει πολύ χρόνο, φεύγουμε από τις οικογένειές μας, έχουμε τρέξει πολύ για να βγει αυτή η εικόνα σήμερα. Αλλά όταν βλέπουμε τέτοια εικόνα στο γήπεδο λέμε χαλάλι για όλα αυτά που κάναμε. Μακάρι να βρίσκει ανταπόκριση κι από άλλα αθλήματα κι από άλλες ομάδες».

Πηγή: gazzetta.gr