Για ακόμη μια φορά ο Φερνάντο Σάντος δεν έχασε την ευκαιρία να αναφέρει την αγάπη του προς την Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στο φιλανθρωπικό προφίλ των Legends 2004.

«Είμαι σε ηλικία που λέω ότι σκέφτομαι και νιώθω πλέον. Οι φίλοι μου κάθε φορά εκπλήσσονται με τα καλά λόγια που μιλάω για την Ελλάδα, που την νιώθω σπίτι μου» τόνισε αρχικά μιλώντας στην κάμερα της Cosmote στο pre game του επετειακού αγώνα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Πορτογαλίας και πρόσθεσε: «Οι δύο λαοί μοιάζουν πάρα πολύ. Έχουν ομοιότητες. Οι παίκτες έχουν χαρά που είναι εδώ και εκπροσωπούν την Πορτογαλία. Είναι σημαντικό ότι οι Πορτογάλοι αντέδρασαν καλά στη νίκη της Ελλάδας. Στεναχωρήθηκαν με την ήττα στη χώρα τους, αλλά επέτρεψαν στους Έλληνες να πανηγυρίσουν».

Σχολιάζοντας τον επετειακό αγώνα και τον… φόβο του Κατσουράνη που θα τον βρει αντίπαλο, ο Σάντος είπε: «Το σημερινό ματς δεν είναι ανταγωνιστικό. Όλοι θα χαρούμε και ήρθαμε εδώ να γιορτάσουμε. Για παράδειγμα όταν ήμουν προπονητής της Ελλάδας αν έπαιζα ενάντια στην Πορτογαλία δεν θα έμπαινα με χαλαρή διάθεση. Θα ήθελα η ομάδα μου να κερδίσει».

Για τη φιλανθρωπική δράση των Legends 2004, ο άλλοτε Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ελλάδος ξεκαθάρισε: «Ξέρω όλη την εθνική με εξαίρεση 1-2 παίκτες. Όλοι έχουν μια πλευρά που δεν γνωρίζουμε καθόλου. Είναι φιλάνθρωποι αλλά δεν το… διαλαλούν. Αυτό είναι το σωστό. Δεν χρειάζεται να το διαφημίζουμε. Το κάνουμε γιατί το νιώθουμε. Γιατί υπάρχει η ανάγκη».

Πηγή: gazzetta.gr