Την επάνοδό της στη Serie A πανηγύρισε η Ελλάς Βερόνα, η οποία αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο μια σειρά από «συγκυρίες» για να επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου. Αυτό έκανε τους οπαδούς της να πανηγυρίσουν έξαλλα, αλλά ταυτοχρόνως δημιουργεί και… πονοκέφαλο στους επιτελείς του κάλτσιο, καθώς οι τιφόζι της δεν φημίζονται και ως τα καλύτερα παιδιά, με τις εκτός έδρας εξορμήσεις τους να είναι πάντα επικίνδυνες, αφού στις τάξεις των ultras τους υπάρχουν πολλά φασιστικά και ναζιστικά στοιχεία.

Η ομάδα της επαρχίας του Βένετο εκμεταλλεύτηκε τη δικαστική απόφαση που αφορούσε την Παλέρμο, η οποία βγήκε εκτός διεκδίκησης του προβιβασμού, παρότι θεωρούταν το μεγάλο φαβορί στη διαδικασία των πλέι οφ. Επίσης, πέρασε αρχικά με μεγάλη δυσκολία το εμπόδιο της Πεσκάρα, με εκτός έδρας νίκη (0-1), που ήρθε μετά την εντός έδρας ισοπαλία (0-0) και στη συνέχεια ανέτρεψε την ήττα με 2-0 στην έδρα της Τσιταντέλα, καθώς στη ρεβάνς νίκησε με 3-0 στο γήπεδό της. Μάλιστα, στο κρίσιμο διάστημα έπαιξε με δύο παίκτες παραπάνω, αφού η αντίπαλος στο καθοριστικό παιχνίδι έμεινε με εννιά ποδοσφαιριστές, λόγω δύο αποβολών.

Οι ultras της Βερόνα βγήκαν να γιορτάσουν την άνοδο στην κεντρική πλατεία της πόλης με συνθήματα και φωτοβολίδες. Μόνο που κάποια από αυτά που ακούστηκαν δεν αφορούν μόνο την ποδοσφαιρική δόξα της ομάδας… «Είμαστε μία ομάδα φανταστική, με της σβάστικας τη μορφή, δείτε τι δικές μας ομορφιές, μας προπονεί ο Ρούντολφ Ες», ακούγονται να τραγουδούν σε βίντεο που ανάρτησε η La Repubblica.

Οι φιλοναζιστικοί πανηγυρισμοί από οπαδούς της Βερόνα δεν προκαλούν έκπληξη. Τον Ιούλιο του 2017, με αφορμή τα εγκαίνια του πετάλου στο «Μπεντεγκόντι», ο επικεφαλής των φανατικών οπαδών της ομάδας και συντονιστής της νεοναζιστικής Forza Nuova στη βόρεια Ιταλία, Λούκα Καστελίνο, εναντίον του οποίου εκκρεμούν έρευνες και διώξεις, ακουγόταν να λέει: «Ποιος επέτρεψε τη γιορτή τούτη, ποιος πλήρωσε για όλα αυτά, ποιος τα εγγυάται; Ένα όνομα έχει: Άντολφ Χίτλερ».

Επίσης, καμία εντύπωση δεν προκαλεί η καλή σχέση που έχουν οι ultras της Ελλάς Βερόνα με αυτούς της Λάτσιο και της Ίντερ, καθώς παραδοσιακά κλίνουν στην ακροδεξιά. Οι Veneto Fronte Skinhead, Forza Nuova, Casa Pound και Fortezza Europa έχουν πάντα την πιο δυναμική παρουσία στο «Μπενεγκόντι», ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που συγκρούστηκαν με οπαδούς ομάδων που τρέφουν πιο αριστερά.κομμουνιστικά.αντιφασιστικά αισθήματα στη γειτονική χώρα.