Ο απόκτηση του Ματιέ Βαλμπουενά προχθές, Δευτέρα 27 Μαΐου, ήταν η αρχή της μεταγραφικής δραστηριότητας του Ολυμπιακού αυτό το καλοκαίρι. Προτεραιότητα για τους Πειραιώτες αποτελεί η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού και ενός σέντερ φορ, με ους στόχους να έχουν ήδη καθοριστεί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο «Κόκκινος Πρωταθλητής», οι ιθύνοντες του συλλόγου έχουν επικεντρωθεί στους Μάρτιν Σκρτελ και Ρούμπεν Σεμέδο για τα στόπερ και Φακούντο Φερέιρα και Μάρκους Μπεργκ για τη θέση του σέντερ φορ. Οι συζητήσεις, μάλιστα, με τους υποψήφιους στόχους είναι συνεχείς και υπάρχει μία σειρά από προτάσεις και αντιπροτάσεις.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο Σκρτελ φέρεται να έχει δεχθεί νέο μονοετές συμβόλαιο από τη Φενερμπαχτσέ με τις ετήσιες απολαβές του να φτάνει το 1,5 εκατ. ευρώ. Ο Σλοβάκος φέρεται να ζητά διετές με 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Διετή πρόταση συνεργασίας προσφέρει ο Ολυμπιακός, αλλά ο παίκτης δεν έχει σε πρώτο πλάνο το ελληνικό πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τον Σεμέδο, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει εισηγηθεί την απόκτησή του, έχουν υπάρξει συζητήσεις με τη Βιγιαρεάλ, που αξιώνει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ενοίκιο για την παραχώρησή του. Μάλιστα, τον Πορτογάλο αμυντικό φαίνεται να έχουν πλησιάσει και ομάδες από τη Γαλλία και την Αγγλία, αλλά εκείνος δείχνει να προτιμά να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, λόγω του προπονητή των «ερυθρόλευκων».

Ο Φερέιρα αποτελεί, επίσης, προσωπική επιλογή του Μαρτίνς. Ο σύλλογος του Πειραιά ήρθε σε επαφή με τον ατζέντη του και φαίνεται πως υπάρχει θετική διάθεση να βρεθεί κάποια φόρμουλα για να προχωρήσει η απόκτησή του από την Μπενφίκα, η οποία έχει ανοικτό δίαυλο με το Λιμάνι τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, όσον αφορά τον Μπεργκ, εκείνος το σκέφτεται σοβαρά να επιστρέψει στην Ελλάδα, αν και σημαντικό ρόλο φαίνεται πως θα παίξει στην περίπτωσή του και το οικονομικό. Ο Σουηδός έχει δεχθεί μία δελεαστική πρόταση από την Αλ Αχλί του Κατάρ, με τους «ερυθρόλευκους» να του δίνουν κάπου τα μισά (κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ), ωστόσο ο τρόπος ζωής στις δύο χώρες ενδέχεται να παίξει τον ρόλο του.