Για τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια μίλησε ο Μιχάλης Ζαμπίδης, τα οποία δεν τα πέρασε όπως οι υπόλοιποι συνομήλικοί του, ενώ  αποκάλυψε πως την πρώτη φορά που ξενύχτησε, έκανε μια εβδομάδα να συνέλθει.

Επίσης, μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης αναφέρθηκε στην εποχή που αποφάσισε να σταματήσει τον πρωταθλητισμό, νιώθοντας ένας «άλλος άνθρωπος», ενώ τόνισε πως ο άνθρωπος που χάρηκε πολύ που άφησε την αγωνιστική δράση ήταν η μαμά του, καθώς «αν τα μετράγαμε, μπορεί στο πρόσωπό μου να έχω κάνει παραπάνω από 350 ράμματα».

Ο Έλληνας πρωταθλητής μίλησε στην εκπομπή Happy Day του Alpha, λέγοντας αρχικά: «Κάνω kick boxing 24 χρόνια, είμαι από τα 5 μου στα γυμναστήρια. Δεν κατάλαβα παιδικά ή εφηβικά χρόνια. Δεν πήγαινα για καφέ. Δεν μπορούσα να διανοηθώ, γιατί θέλουν δύο ώρες να πιούν ένα ποτήρι και να κάθονται κάπου. Όλα αυτά τα πέρασα στο πόδι».

«Ήμουν 28 χρονών όταν με έπεισαν οι φίλοι μου και μου έλεγαν “πάμε, πάμε”. Όταν είδαν τον ήλιο στις 06:30 το πρωί, αισθανόμουν ότι έχασα την ισορροπία μου. Χρειάστηκε να περάσει μια εβδομάδα για να συνέλθω και είπα: “αυτό δεν είναι καλό”.

Για την αντίδραση των γονιών του μετά από αυτό, περιέγραψε: «Με έπαιρναν κάθε λίγο και λιγάκι τηλέφωνο και μου έλεγαν “είσαι καλά, έχεις μπλέξει πουθενά;”. Αυτό δεν συνάδει με τον πρωταθλητισμό».

Στη συνέχεια ο Μιχάλης Ζαμπίδης παραδέχθηκε: «Μπερδεύτηκα πολύ όταν σταμάτησα τον πρωταθλητισμό. Είχα μάθει να ζω 95% ως Iron Mike και 5% σαν Μιχάλης. Ήταν περίεργο και άκουγα φίλους που έκαναν πρωταθλητισμό να λένε “όταν σταμάτησα, έχασα τον εαυτό μου”. Έλεγα ότι θα περάσω μια χαρά, αλλά δεν ήταν έτσι. Έπρεπε να μάθω πώς ζει και χαίρεται ο Μιχάλης. Δύο χρόνια χρειάστηκα να ισορροπήσω στη νέα μου ζωή».

«Μόνο η μαμά μου χάρηκε που σταμάτησα τον πρωταθλητισμό. Σε δύο-τρία ματς είχα χτυπηθεί πολύ. Αν τα μετράγαμε, μπορεί στο πρόσωπό μου να έχω κάνει παραπάνω από 350 ράμματα».