Στα καλύτερα του είναι αυτήν την περίοδο το ελληνικό τένις, καθώς το άθλημα στη χώρα έχει την τύχη και τη χαρά να εκπροσωπείται στο υψηλότερο επίπεδο από τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη, οι οποίοι πηγαίνουν από νίκη σε νίκη και από επιτυχία σε επιτυχία.

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε με 2-0 σετ (6-4,6-3) τον Φάμπιο Φονίνι στη Ρώμη και θα παίξει σήμερα στις 17:00 με αντίπαλο τον Ρότζερ Φέντερερ για μια θέση στα ημιτελικά. Όσο για την Σάκκαρη στάθηκε τυχερή κόντρα στην Πέτρα Κβίτοβα και προκρίθηκε στα προημιτελικά του ίδιου τουρνουά, με 2-1 σετ (

Κυρίαρχος επί του «γηπεδούχου»

Μόλις μερικά 24ωρα μετά την εκπληκτική του πορεία ως τον τελικό του Όπεν στη Μαδρίτη και τη μάχη με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που ήρθε στη συνέχεια της νίκης επί του Ράφα Ναδάλ, ο Έλληνας τενίστας συνεχίζει απτόητος. Εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι ο αντίπαλός του είχε λιγότερες ώρες ξεκούρασης από εκείνον, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ιταλό και προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Ο Τσιτσιπάς με τον Φέντερεε έχουν παίξει δύο φορές, με τον νεαρό συμπατριώτη μας να κερδίζει τον Ελβετό στον προημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν, αλλά τον σπουδαίο αντίπαλό του να τον νικά στον τελικό στο Ντουμπάι και να φτάνει στον 100ό τίτλο της καριέρας του.

«Λύγισε» το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης

Η Σάκκαρη, από την πλευρά της, απέκλεισε το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, Κβίτοβα, καθώς προηγήθηκε με 1-0 σερ, ισοφαρίστηκε στη συνέχεια, αλλά στο 3ο και πιο κρίσιμο ενώ έφτασε στο 4-0 και η Τσέχα εγκατέλειψε.

Αυτή είναι η τέταρτη νίκη της Ελληνίδας αθλήτριας κόντρα σε αντίπαλο από το top-10, αφού είχε κερδίσει τις Βοζνιάκι, Μπέρτενς και Πλίσκοβα. Στον προημιτελικό του τουρνουά στη Ρώμη, σήμερα στις 20:30, θα παίξει αντίπαλο με την Κριστίνα Μλαντένοβιτς.