Η Λίβερπουλ είχε κάνει από την Παρασκευή το καθήκον της και περίμενε το Μπέρνλι- Μάντσεστερ Σίτι, ελπίζοντας σε γκέλα της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα. Σενάριο που έδειχνε πιθανό μέχρι και το 63ο λεπτό, αφού οι γηπεδούχοι κρατούσαν. Είτε επειδή έβγαζαν πάθος, είτε επειδή η Σίτι ήταν ψιλονωθρή ή κουμπωμένη στο πρώτο ημίχρονο, είτε επειδή ο Χίτον απέκρουε τα πάντα στο ξεκίνημα του δεύτερου.

Μέχρι που ήρθε η φάση του 63ου λεπτού για να αλλάξει τις ισορροπίες στο ματς και ενδεχομένως να κρίνει και την υπόθεση τίτλος: Ο Μπερνάρντο Σίλβα βρήκε τον Αγουέρο εντός περιοχής, αυτός γύρισε και σούταρε, ο Λόουτον έδιωξε αλλά η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή και ο διαιτητής έδειξε σέντρα (0-1). Με αυτό το γκολ, ο Σέρχιο Αγουέρο έγινε μόλις ο δεύτερος που πετυχαίνει τουλάχιστον 20 γκολ σε έξι σεζόν στην Premier League, αλλά πάνω από όλα με αυτό το γκολ ίσως -θα το ξέρουμε σε δύο αγωνιστικές- έδωσε το δεύτερο σερί πρωτάθλημα στους Citizens!

Μπέρνλι: Χίτον, Λόουτον, Ταρκόφσκι, Μι, Τέιλορ, Χέντρικ (76’ Γουέστγουντ), Κορκ, Γουέστγουντ, ΜακΝίλ, Μπαρνς, Γουντ (72’ Βίντρα).

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Γκουντογκάν, Μπερνάρντο, Νταβίντ Σίλβα, Στέρλινγκ (90+2’ Οταμέντι), Σανέ (64’ Ζεσούς), Αγουέρο (83’ Στόουνς).

Πηγή: gazzetta.gr