Το… σήριαλ «Μαρινάκης-Δαλούκας» φαίνεται ότι θα έχει και άλλα επεισόδια μιας και ο διεθνής διαιτητής μέσω του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια γνωστοποίηση την πρόθεση του να κινηθεί νομικά και κατά του προέδρου της Σούπερ Λίγκας και μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού.

 Αν και το μεσημέρι της Δευτέρας με ανακοίνωση το δικηγορικό γραφείου του Αλέξη Κούγια, γνωστοποιούσε πως ο Δαλούκας τους ανέθεσε να μαζέψουν από τα ΜΜΕ όλες τις δηλώσεις που έγιναν κατά του διεθνή ρέφερι, λίγο αργότερα με δηλώσεις του στον Sentra Fm 103.3 ο γνωστός ποινικολόγος ξεκαθάρισε ότι θα κινηθεί κατά του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη λέγοντας χαρακτηριστικά. «Δεν μιλάμε για μέσα ενημέρωσης, αλλά για όσους με προσωπικές τοποθετήσεις τον έβλαψαν.

Κυρίως θα στραφεί εναντίον του κυρίου Μαρινάκη. Καταλάβατε γιατί μιλάμε ώρα; Όπως και να λέγεσαι, ας πούμε ότι λέγεσαι Βαγγέλης Μίχος, δεν μπορεί να σου λέει κάποιος να φύγει ο Μίχος για να ξεβρωμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για σκέψου το».

Από κει και πέρα σχετικά με την… αντεπίθεση Δαλούκα ο κ. Κούγιας τόνισε: Για το αν έχει το δικαίωμα να προσφύγει στα δικαστήρια και τι ακριβώς θα συμβεί: «Πώς δεν έχει δικαίωμα να κάνει μηνύσεις ή αγωγές; Οπως έχει ο κάθε Ελληνας πολίτης υποχρεώσεις και δικαιώματα, ένα από τα δικαιώματα είναι να μη θίγουν την τιμή και την υπόληψή του και να σέβονται την προσωπική του αξιοπρέπεια. Μας ανέθεσε να μελετήσουμε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις, είτε προσωπικές είτε τις κρίσεις που έγιναν από δημοσιογράφους.

Αν δούμε ότι αυτές οι τοποθετήσεις θίγουν την τιμή και την υπόληψη, τότε να υποβάλουμε μηνύσεις. Αν θίγουν και την αξιοπρέπεια, να κάνουμε αγωγές για να ζητήσουμε αποζημιώσεις».

Για το λόγο που ο κ. Δαλούκας προχώρησε σε αυτή την κίνηση: «Ένιωσε την ανάγκη γιατί είναι σαν και μένα. Ξαφνικά ενώ μέχρι πριν από μία βδομάδα ήταν ένας φέρελπις καταξιωμένος διεθνής διαιτητής και μαζί με 2-3 άλλους αποτελούσε εγγύηση αξιοπιστίας για ένα ματς, αρκούσε ένα αμφισβητούμενο σφύριγμα, που χρειάστηκαν ώρες με δεκάδες ριπλέι για να κάνουν αναλύσεις σαν καθηγητές πανεπιστημίου ορισμένοι από την τηλεόραση, γιατί κατά καιρούς έχουν και σπόνσορα αυτοί.

Θέλετε να πείτε ότι έκανε λάθος, ότι δεν είναι καλός διαιτητής, να το πείτε. Αν λένε ότι έκανε εκ προθέσεως το σφύριγμα, τότε θίγουν την τιμή και την υπόληψή του. Μου είπε ότι ‘δεν μπορούν να λένε ότι εκ προθέσεως ευνόησα πέρυσι μια ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα. Έχω οικογένεια, παιδιά, κοινωνικό περιβάλλον. Το όνομά μου ταυτίστηκε με κάτι βρόμικο, θέλω να δικαιωθώ. Αν στο δικαστήριο πουν ότι καλώς με βρώμισαν, τότε καλώς με βρώμισαν. Ωστόσο έχω το δικαίωμα να πάω να υπερασπιστώ το όνομά μου στα δικαστήρια».

Η ανακοίνωση

Όσο αφορά το δελτίο Τύπου, που αναμένεται να ανοίξει ακόμη περισσότερο τους ασκούς του Αιόλου στο Ελληνικό ποδόσφαιρο αναφέρει: «Ενημερώνουμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ο διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου Γεώργιος Δαλούκας, διδάκτωρ ΤΕΦΑΑ, ανέθεσε εις εμέ και τους συνεργάτες μου τη συγκέντρωση από όλα τα μ.μ.ε (τηλεόραση, ραδιόφωνο, έγγραφο τύπο) όλων των επώνυμων προσωπικών δηλώσεων αλλά και όλων των αναφορών -γραπτών κειμένων που θίγουν την τιμή και την υπόληψή του.

Το δικηγορικό μου γραφείο, μόλις έχει στη διάθεσή του τα σχετικά δημοσιεύματα, έχει την εντολή να υποβάλει εναντίον οιουδήποτε που τον προσέβαλε σε προσωπικό επίπεδο, μηνύσεις για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης (α. 363 ΠΚ) και να καταθέσει αγωγές ζητώντας αποζημιώσεις για την προσβολή της προσωπικότητάς του (α. 57 ΑΚ)».

Πηγή: gazzetta.gr