Τα πλέι οφ της Basket League πλησιάζουν, με την ΑΕΚ να σχεδιάζει την επόμενη ημέρα της, που περιλαμβάνει την προσθήκη «νέου αίματος» στο ρόστερ της. Όπως όλα δείχνουν, στην Ένωση είναι πολύ κοντά στο να ενισχυθούν στα γκαρντ, με τον Γκέιμπ Γιορκ να είναι προ των «κιτρινόμαυρων» πυλών.

Ο 25χρονος Αμερικανός φαίνεται ότι έχει πει το «ναι» στην πρόταση που του έγινε από την Ένωση για συνεργασία μέχρι το τέλος της σεζόν, καθώς ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην G League. Μάλιστα, εάν όλα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αναμένεται τη Δευτέρα (15/04) στην Αθήνα.

Ο ύψους 1,91 μ. παίκτης καλείται να λύσει το θέμα στο σουτ που παρατηρείται στην ομάδα του Λούκα Μπάνκι, ένα ζήτημα που οξύνθηκε με τον σοβαρό τραυματισμό του Γιόνας Ματσιούλις, που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

Παράλληλα, στην ΑΕΚ ψάχνονται και για ένα ψηλό, καθώς κάτω από τα καλάθια διαπιστώνεται μια αδυναμία, η οποία έχει να κάνει με το ύψος των παικτών στη θέση «5». Αν βρεθεί η κατάλληλη περίπτωση, με τον Γιάννη Μπουρούση να είναι ανοικτός σε μια πιθανή μεταγραφή, τότε θα σημάνει και την ανάγκη αποδέσμευσης ενός αθλητή που πιάνει θέση ξένου, με τον Μάλκομ Γκρίφιν να είναι το φαβορί.

Ο Γιορκ αγωνίστηκε στη θυγατρική των Ορλάντο Μάτζικ έχοντας σε 41 συμμετοχές 16,4 πόντους ανά αγώνα. Στον «δικέφαλο», ωστόσο, τον γνωρίζουν από την παρουσία του στη γερμανική Μπαϊρόιτ, την οποία είχαν αντιμετωπίσει στους ομίλους του Basketball Champions League της προηγούμενης σεζόν. Στα ματς αυτά ο Αμερικανός γκαρντ είχε σημειώσει 18 και 22 πόντους.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό σουτέρ, καλό και στα οργανωτικά του καθήκοντα, τον οποίο είχε βάλει… στο μάτι η ΑΕΚ από πέρσι.