Με το μεγάλο παιχνίδι Γιουβέντους – Μίλαν συνεχίζεται απόψε το Κύπελλο Ιταλίας. Η ομάδα που θα προκριθεί από τον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τη Λάτσιο.

Πολλοί το έχουν σνομπάρει. Κάποιοι το «χρησιμοποιούν» για να κάνουν δοκιμές ή ακόμα και το περιβόητο «ροτέισον». Κάποιοι άλλοι το αντιμετωπίζουν ως αγγαρεία την οποία προσπαθούν να αποφύγουν. Το Κύπελλο Ιταλίας δεν έχει πολλούς… θαυμαστές ανάμεσα στους προπονητές, ειδικά στις πρώτες του φάσεις.

Όλα αυτά, ασφαλώς, ανατρέπονται όταν η κλήρωση «χαρίζει» στους οπαδούς μια αναμέτρηση σαν τη σημερινή. Γιουβέντους – Μίλαν στο Τορίνο, σε αγώνα χωρίς… αύριο, με στόχο την πρόκριση στον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Όλοι στη Γιουβέντους θέλουν να κατακτήσουν τον τίτλο που πέρσι έχασαν από τη Νάπολι, στο μοναδικό παιχνίδι που γνώρισαν την ήττα σε ολόκληρη τη σεζόν, στον τελικό της Ρώμης. Για να γίνει αυτό, πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μίλαν, κάτι που υποχρεώνει τον Αντόνιο Κόντε να προχωρήσει σε… περιορισμένο ροτέισον.

Ο ιταλός κόουτς προτίθεται να χρησιμοποιήσει τον Στοράρι αντί του Μπουφόν, ενώ στην επίθεση θα αγωνιστούν ο Μάτρι με τον Τζοβίνκο, καθώς ο Κουαλιαρέλα είναι τιμωρημένος και ο Βούτσινιτς, ο οποίος θα καθίσει στον πάγκο, δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί ο νεοφερμένος Πελούζο, ενώ στο κέντρο θα αγωνιστεί ο Ίσλα, ο Τζακερίνι και ο Μαρόνε, σύμφωνα με όσα έδειξε η τελευταία προπόνηση των «μπιανκονέρι».

Από τη μεριά τους οι άνθρωποι της Μίλαν θέλουν να πάρουν το… αίμα τους πίσω για τον περσινό αποκλεισμό. Για να γίνει αυτό, ο προπονητής Μασιμιλιάνο Αλέγκρι πήρε στην αποστολή 20 ποδοσφαιριστές, συμπεριλαμβάνοντας όλα τα μεγάλα ονόματα, με εξαίρεση το Μουντάρι, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αποχώρησε από την προπόνηση.

Ο ιταλός τεχνικός δεν αποκάλυψε τις προθέσεις του σχετικά με τους 11 που θα ξεκινήσουν, αλλά όλα δείχνουν πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο «Juventus Stadium», το οποίο αναμένεται να είναι κατάμεστο αφού εξαντλήθηκαν όσα εισιτήρια κυκλοφόρησαν και θα ξεκινήσει στις 21:45 (ώρα Ελλάδας).

Αν στην κανονική διάρκεια του ματς δεν αναδειχτεί νικητής, θα ακολουθήσει παράταση και πέναλτι.

Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει τη Λάτσιο, σε διπλή αναμέτρηση.

Πηγή: sport-fm.gr