Αυτή είναι η δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020

Σχεδιάστηκε με την βοήθεια παιδιών που «χτυπήθηκαν» από το τσουνάμι στην Ιαπωνία – Δείτε βίντεο και εικόνες


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
22:11
20/03/2019
Αυτή είναι η δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020
loading

Η δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 είχε ως πηγή έμπνευσης τα άνθη κερασιάς ενώ σχεδιάστηκε με την βοήθεια παιδιών που «χτυπήθηκαν» από το τσουνάμι.

Παρουσιάστηκε την Τετάρτη (20.3) η δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Τόκιο.

Την δάδα σχεδίασε ο Τοκουγίν Γιοσιόκα και όπως δήλωσε εμπνεύστηκε το σχεδιασμό της από το ροζ άνθος της κερασιάς που ανθεί την Άνοιξη σε πολλές περιοχές της Ιαπωνία.

Σχεδιάστηκε με την βοήθεια παιδιών από τις περιοχές που υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές από το σεισμό του 2011 και το τσουνάμι και πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η επίσκεψη σε ένα δημοτικό σχολείο στη Φουκουσίμα.

«Ήμουν πολύ εντυπωσιασμένος από την ισχυρή έκφραση που είχαν τα άνθη της κερασιάς, τα οποία σχεδίασαν παιδιά της περιοχής. Προσπαθούν να ξεπεράσουν τις προκλήσεις και να προχωρήσουν μπροστά. Ήθελα να το μοιραστώ με τον κόσμο» δήλωσε ο Γιοσιόκα.

Η δάδα βάρους 1,2 κιλών είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο, το 30% του οποίου έχει ανακυκλωθεί από τις προσωρινές κατοικίες που κατασκευάστηκαν μετά τον σεισμό του 2011.

Η λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις 20/3/2020 από την επαρχία Μιγιάγκι, μια ακόμη περιοχή που υπέστη μεγάλες ζημιές στο σεισμό.

Πηγή: gazzetta.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει