Τα όσα έγιναν στο χθεσινό ντέρμπι «αιωνίων» που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, μπορεί να περιγραφεί με μια μόλις φωτογραφία που έπιασε ο φωτογραφικός. Ο Τζιμπρίλ Σισέ, που ήταν το τιμώμενο πρόσωπο της χθεσινής βραδιάς και βραβεύτηκε από τον Δημήτρη Σαραβάκο, με τη συγκίνησή του να είναι έντονη, έβγαζε φωτογραφία με τρεις από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που… έκοβαν βόλτες γύρω από τον αγωνιστικό χώρο.

Όλος ο σουρεαλισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου μέσα σε μια εικόνα, αλλά και το πραγματικό πρόσωπο του αθλητισμού της χώρας χωρίς να εκφραστεί με λόγια. Σε μια ημέρα στην οποία ήταν προγραμματισμένα δύο ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ή Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού (όπως προτιμά ο καθένας, γιατί ακόμη και η σειρά που θα μπουν τα ονόματα είναι… casus belli), το ένα δεν ξεκίνησε ποτέ και το άλλο δεν τελείωσε ποτέ.

Αυτό που έμεινε, ήταν η εικόνα των λίγων που έκοβαν άνετα βόλτες περιμετρικά του χορταριού στο ΟΑΚΑ και οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν από αρκετούς που βρέθηκαν στο γήπεδο. Ήταν εκείνοι, ωστόσο, που είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, που έβγαζαν σέλφι με το μεγάλο αστέρι της ομάδας και που είχαν τους περίπου υπόλοιπους 25 χιλιάδες σε ρόλο κομπάρσου.

Υπενθυμίζεται ότι στο χθεσινοβραδινό «αιώνιο» ντέρμπι του ΟΑΚΑ, από την αρχή τα σημάδια έδειχναν ότι με δυσκολία θα ολοκληρωθεί. Μόλις στο 3ο λεπτό κάποιοι οπαδοί του Παναθηναϊκούκινήθηκαν προς τον πάγκο του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να υπάρξει ολιγόλεπτη διακοπή. Μάλιστα, σύμφωνα με τους «ερυθρόλευκους», ένας από αυτούς που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, κρατούσε στα χέρια του μαχαίρι.

Αν και το παιχνίδι συνεχίστηκε, το κλίμα μύριζε… μπαρούτι. Κάτι που επιβεβαιώθηκε στην αρχή της επανάληψης και λίγο μετά το γκολ του Γκερέρο, που έκανε το 0-1. Επεισόδια που έγιναν μεταξύ οπαδών και Αστυνομίας στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ, είχαν ως αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα στο στάδιο του Αμαρουσίου να γίνει αποπνικτική.

Παίκτες, τεχνικά τιμ και πολλοί από όσους βρέθηκαν στις εξέδρες δεν μπορούσαν καν να αναπνεύσουν με άνεση, με αποτέλεσμα πολλοί φίλαθλοι-οπαδοί να μετακινηθούν από κάποιες θύρες σε άλλες. Όλο αυτό το σκηνικό έκανε τον Γερμανό διαιτητή του αγώνα να διακόψει το παιχνίδι. Εκεί ήταν που η κατάσταση ξέφυγε και εντός σταδίου, με αποτέλεσμα το ντέρμπι να μην ολοκληρωθεί ποτέ.