Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον αξιόμαχο Παναιτωλικό με γκολ του Μπαΐροβιτς στο 55′, αλλά ο ΠΑΟΚ όχι μόνο κατάφερε να κρατήσει το αήττητό του στην τρέχουσα Super League, αλλά έφτασε και στη νίκη, χάρη σε δύο μαζεμένα γκολ από τους δύο πλάγιους μπακ του, τον Βιεϊρίνια στο 64′ και τον Λέο Μάτος στο 67′. Έτσι, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου συνέχισε την εκπληκτική της πορεία στο πρωτάθλημα και πραγματοποίησε ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο αγώνας στο Αγρίνιο πήγαινε το λιγότερο στραβά για τον ΠΑΟΚ και ιδανικά για τον Παναιτωλικό, με τα… καναρίνια να ανοίγουν το σκορ με τον Μπαΐροβιτς στο 55′. Μέχρι τότε οι Θεσσαλονικείς όχι απλά δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτα, αλλά δεν είχαν ούτε ένα σουτ προς την εστία του Γιαννακόπουλου, σε μια από τις χειρότερες φετινές τους εμφανίσεις. Το γκολ όμως των γηπεδούχων ήταν σαν να τους «ξύπνησε» και αυτό το ξύπνημα έδειξε σε όλους γιατί αυτή η ομάδα δεν έχει χάσει ως τώρα στο πρωτάθλημα.

Μέσα σε τρία λεπτά (64′ και 67′) οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου έκαναν την μεγάλη ανατροπή με απίστευτο γκολ του Βιεϊρίνια και κεφαλιά του Μάτος, επικράτησαν με 2-1 και συνέχισαν την επέλασή τους στο φετινό πρωτάθλημα. Μια επέλαση που τους φέρνει στους 67 βαθμούς με 23 νίκες και 2 ισοπαλίες, τους διατηρεί αήττητους και τεράστιο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Από την άλλη, ο Παναιτωλικός στάθηκε εξαιρετικά, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στο ματς αυτό. Οι Αγρινιώτες πάλεψαν και με το παραπάνω. Είδαν στο πρώτο ημίχρονο τον Πασχαλάκη να τους παίρνει… την μπουκιά από το στόμα, κατάφεραν να προηγηθούν με τον Μπαΐροβιτς και συνολικά να κρατήσουν σε ένα ολόκληρο ημίχρονο μακριά από την εστία τους τον «δικέφαλο». Στο τέλος, όμως, έφυγαν στεναχωρημένοι με το αποτέλεσμα καθώς τους αφήνει μακριά από τη διεκδίκηση της πεντάδας μένοντας στους 33 βαθμούς.

Κακό πρώτο μέρος, γεμάτο το δεύτερο

Ένα κακό όσον αφορά τις φάσεις πρώτο μέρος έγινε στο Αγρίνιο, καθώς καμία ομάδα δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλό. Για την ακρίβεια, οι γηπεδούχοι έκαναν έστω μία φάση, με τον Πασχαλάκη στο 11′ να διώχνει εξαιρετικά την καρφωτή κεφαλιά του Μάρκος Πάουλο. Αυτή ήταν και η μοναδική φάση σε όλο το ημίχρονο, ένα διάστημα στο οποίο ο Τσαμούρης έκανε κατάχρηση σφυριγμάτων, σταματώντας συνεχώς τον ρυθμό του αγώνα και νευριάζοντας και τις δύο ομάδες.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σαν να έγινε άλλο ματς, καθώς είχε φάσεις και κυρίως τρία γκολ. Ο Παναιτωλικός ήταν η ομάδα που ξεκίνησε ιδανικά στην επανάληψη και στο 55′ άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Μπαΐροβιτς. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Ντίας σε ανατροπή του από τον Κρέσπο, σε μια δύσκολη φάση που ο αμυντικός του ΠΑΟΚ πήγε άτσαλα και το πλήρωσε, ακόμα κι αν δεν κράτησε δυνατά τον αντίπαλό του. Ένα γκολ που με βάση την εικόνα και των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος έδειχνε ικανό ακόμα και να σπάσει το αήττητο του «δικεφάλου».

Και εκεί που όλα έδειχναν άσχημα για τους Θεσσαλονικείς, «μίλησε» ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος αριστερός μπακ πέτυχε στο 64′ όχι απλά το γκολ της χρονιάς, αλλά ίσως και της δεκαετίας για τον ΠΑΟΚ. Με ένα φοβερό σουτ από 30 και πλέον μέτρα έκανε το 1-1 και όλα πλέον πήραν τον δρόμο τους για τους φιλοξενούμενους. Τρία λεπτά αργότερα ο Μάτος με κεφαλιά έστειλε και πάλι την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννακόπουλου, διαμόρφωσε το τελικό 1-2 και ο κόσμος της ομάδας, που είχε μετατρέψει το γήπεδο του Παναιτωλικού σε… Τούμπα, τραγουδούσε «και σε πέντε έξι εβδομάδες, θα είμαστε πρωταθλητές»…

Παναιτωλικός (Τρ. Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μαλής, Μάρκος Πάουλο, Μιχάι, Μάζουρεκ, Αμαράλ, Τσιγγάρας (69′ Λουσέρο), Μπάιροβιτς, Μαρινάκης, Μανά, Ντίας (74′ Τσοκάνης).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιειρίνια, Ολιβέιρα (77′ Μίσιτς), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (87′ Ενρίκε), Λημνιός (60′ Σβιντέρφσκι), Άκπομ.

Πηγή: gazzetta.gr