Το εγκώμιο του Έκι Πόνσε για τις εμφανίσεις και τα γκολ του στην ΑΕΚ πλέκει ιστοσελίδα της Ρόμα, τονίζοντας ότι στην Ένωση ο Αργεντινός άσος βρήκε τη διάστασή του και εξελίχθηκε σε… βομβιστή.

«Πόνσε, από απογοήτευση σε βομβιστή», γράφει η ιστοσελίδα forzaroma που καλύπτει στενά το ρεπορτάζ της Ρόμα για τον Έκι Πόνσε. Ο Αργεντινός επιθετικός που αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στην Ένωση, με 17 γκολ σε 35 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με τους κιτρινόμαυρους, συγκεντρώνει αποθεωτικά σχόλια από τους Ιταλούς, οι οποίοι επισημαίνουν ότι η Ρόμα μπορεί να το μετανιώσει αν η ΑΕΚ ενεργοποιήσει τελικά την οψιόν αγοράς του και καταφέρει να αποκτήσει το «Τανκ» με κανονική μεταγραφή.

«Μετά από χρόνια προσαρμογής, το αστέρι του Εσεκιέλ Πόνσε τελικά φαίνεται πως αναδεικνύεται. Ο 22χρονος έφτασε στη Ρώμη ως μια από τις κλασικές μεταγραφές του Σαμπατίνι το καλοκαίρι του 2015 και μετά από δύο απογοητευτικές σεζόν σε Ισπανία και Γαλλία έχει βρει τη διάστασή του στην ΑΕΚ. Στην Ελλάδα ο Πόνσε σκοράρει πολύ και περνάει καλά. Μετά από 35 παιχνίδια έχει σκοράρει 17 γκολ και τώρα η ελληνική ομάδα μπορεί να τον αγοράσει», αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα στο αφιέρωμά της για τον Πόνσε και στη συνέχεια προσθέτει:

«Στη Γρανάδα και στη Λίλ ο Πόνσε είχε καταφέρει να σκοράρει μόνο πέντε γκολ και να απογοητεύσει πολύ. Η ΑΕΚ μπορεί να αποτελούσε την τελευταία ευκαιρία του και αυτή τη φορά ήταν έτοιμος. Είναι δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 14 γκολ, ενώ έχει σκοράρει και άλλα τρία στο Κύπελλο. Μόνο στο Champions League του έλειψε το γκολ, όπου δεν κατάφερε να σκοράρει σε εννιά εμφανίσεις. Ο Πόνσε σκοράρει ένα γκολ κάθε 151 λεπτά, ένα γκολ κάθε 3,4 σουτ μέσο όρο στο τέρμα. Το… ασχημόπαπο, ο επιθετικός από το Ροσάριο φαίνεται πως έχει γίνει ένας ελεύθερος σκοπευτής».

Το κείμενο της ιταλικής ιστοσελίδας καταλήγει αναφέροντας την οψιόν αγοράς των 6 εκατομμυρίων ευρώ με το 30% μεταπώλησης που έχει συμφωνηθεί μεταξύ ΑΕΚ και Ρόμα, υπογραμμίζοντας ότι «αν η Ένωση αποφασίσει να επενδύσει πάνω του, τότε στη Ρώμη σύντομα μπορεί να το μετανιώσουν».

Πάντως, όπως είναι γνωστό, πέρα από την ενεργοποίηση της οψιόν, θα πρέπει και η ΑΕΚ να φτάσει σε συμφωνία με τον Πόνσε προκειμένου να κρατήσει τον Αργεντινό επιθετικό, αποκτώντας τον με κανονική μεταγραφή.

Πηγή: gazzetta.gr