Πιο γρήγορη θα έπρεπε να είναι η απομάκρυνση του Ζεσουάλντο Φερέιρα από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, όπως τόνισε στον NovaΣΠΟΡ ΦΜ 94,6, ο υποψήφιος του Δ.Σ στις εκλογές της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, Αλέξανδρος Ρισβάς.

«Πιστεύω στην ανάταση με τον νέο προπονητή», υποστήριξε σχετικά.

Το γεγονός πως το «τριφύλλι» δεν έχει δικό του γήπεδο, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του συλλόγου αυτή τη στιγμή, όπως σχολίασε ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη που δεσμεύτηκε να λυθεί το θέμα.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Αλέξανδρος Ρισβάς στους 94,6 και την εκπομπή «Βάσει Σχεδίου»:

Για το… διαζύγιο με τον Φερέιρα: «Είναι μια απόφαση της διοίκησης, Άργησε να πάρει την απόφαση, ευελπιστούμε στην ανάταση του Παναθηναϊκού με το νέο προπονητή μας. Η εμμονή στο πρόσωπό του για τον πάγκο της ομάδας σίγουρα δυσκόλευε την βελτίωση του Παναθηναϊκού. Δεν μπορώ να κρίνω την άποψη του κ. Αλαφούζου, ο οποίος πιστώνεται το άνοιγμα στον κόσμο και δεν θα ήθελα να κρίνω τις αποφάσεις της διοίκησης.

Για την υποψηφιότητα του στις εκλογές της Παναθναϊκής Συμμαχίας: «Είναι πολύ σημαντικές εκλογές για το ποδοσφαιρικό κομμάτι του συλλόγου. Γενικά για το σωματείο, καθώς η Παναθηναϊκή Συμμαχία πρέπει να περιλαμβάνει και τον ερασιτέχνη, όπου έχω μια ευαισθησία. Προσωπικά, είμαι μια ανεξάρτητη φωνή, μια αδέσμευτη παρουσία, δεν έχω να λαμβάνω συμβουλές από τον οποιοδήποτε. Σίγουρα οι οικονομικές συγκυρίες της χώρας είναι δύσκολες, ώστε να βρεθεί ένας μεγάλος επενδυτής. Είμαστε μια δημοκρατική κίνηση, που θέλει τη στήριξη του κόσμου, ώστε να αγκαλιάσει τη συγκεκριμένη κίνηση και επιτέλους να περάσει η ομάδα στον κόσμο της.

Για την προσπάθεια λαϊκής βάσης: «Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι έχει τις προοπτικές να πετύχει. Δεν θα πρέπει να συγκρίνουμε το μοντέλο μας εδώ με το ισπανικό. Μοιάζουμε κυρίως με το γερμανικό στυλ. Είναι δύσκολα εδώ να στηριχθείς στον κόσμο, σε τέτοιες εποχές, καθώς ακόμα και να γίνεις απλό μέλος είναι δύσκολο, όταν χρειάζεσαι 175 ευρώ σε τέτοιες οικονομικές συνθήκες. Δεν είναι με το μέρος μας η κατάσταση στη χώρα».

Για το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟ:
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει γήπεδο. Εδώ και 13 χρόνια η Πολιτεία είχε ανακοινώσει ότι θα βρεθεί λύση στο γηπεδικό και ακόμα περιμένουμε. Εκεί εστιάζεται το κυρίως πρόβλημα Το αγωνιστικό κομμάτι περνάει μια κρίση, όμως θα λυθεί. Δεν έχω πλήρη εικόνα για το τι θα γίνει ακριβώς, αλλά δεσμεύομαι να βοηθήσω στη λύση του γηπεδικού».

Για την περίοδο από την Πολυμετοχικότητα μέχρι σήμερα:
«Δεν περίμενα ότι από την πολυμετοχικότητα θα φτάναμε εδώ. Δεν θα κρίνω τους τότε χειρισμούς και το τι έγινε. Χρωστάμε χάρη στον Αλαφούζο που σε μια δύσκολη στιγμή, μπήκε μπροστά και άνοιξε το σύλλογο στο κόσμο. Τον περιμένουμε να μας στηρίξει και μετά να βρεις κάποιους μετόχους ή επενδυτές. Όσοι αγαπάνε τον Παναθηναϊκό, είναι ευπρόσδεκτοι, πρέπει να είμαστε ένα σωματείο αδιαίρετο και όλοι μαζί να πορευτούμε πάντα ως βάση τους φίλους της ομάδας».