Το «σίριαλ» της μεταγραφής του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στην Αλ Ιτιχάντ δείχνει να φτάνει στο τέλος του, με τον Σέρβο επιθετικό να καλείται να αποφασίσει για το αν θα μείνει στον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη, ή θα προτιμήσει τη Σαουδική Αραβία και το «χρυσό» συμβόλαιο που του προσφέρεται, για να ντύσει τα κιτρινόμαυρα της ομάδας που θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Σύμφωνα με τα αραβικά ΜΜΕ, πριν από το τελικό ραντεβού ανάμεσα στον Ιβάν Σαββίδη και τον «Πρίγιο», ο οποίος βρέθηκε στο Ντουμπάι και έχει επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, υπήρξε μια τηλεφωνική επαφή μεταξύ του προέδρου της Αλ Ιτιχάντ και του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αυτό φέρεται να αφορούσε τη ρήτρα του παίκτη και τον τρόπο καταβολής των χρημάτων.

Με τις πιθανότητες να είναι υπέρ της αποχώρησης του Πρίγιοβιτς από τον «δικέφαλο» του Βορρά, στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης επεξεργάζονται τα σχέδιά τους για να βρεθεί ο κατάλληλος αντικαταστάτης. Μέσα στα ονόματα που έχουν ακουστεί και γραφτεί, είναι και αυτό του Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος είχε κάνει τη διαδρομή προς την Αραβία πολύ νωρίτερα του Σέρβου.

Μέσω συνέντευξής του για την εκπομπή «Goal Χωρίς Σύνορα» του ΣΚΑΪ, ο Σουηδός επιθετικός άνοιξε την πόρτα της Ελλάδας, καθώς τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι «στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να κλείνεις καμία πόρτα. Φυσικά, πέρασα φανταστικά, όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι με τον Παναθηναϊκό, αλλά επίσης και η ζωή στην Ελλάδα για εμένα και την οικογένειά μου ήταν ευχάριστη.

Επίσης έχουμε σπίτι εκεί και πηγαίνουμε όποτε έχουμε χρόνο, έχουμε στενή σχέση με την Ελλάδα. Ποτέ δεν μπορείς να πεις ναι ή όχι στο να γυρίσεις πίσω και να παίξεις εκεί. Έχω άλλη μια χρονιά εδώ και μετά θα δω τι επιλογές έχω και τι θέλει η οικογένεια μου. Η απόφαση θα παρθεί το καλοκαίρι».

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας gazzetta.gr, η Αλ Αΐν γνωρίζει για το «φλερτ» του ΠΑΟΚ με τον έμπειρο Σουηδό φορ και οι άνθρωποι του συλλόγου τονίζουν πως η ομάδα είναι ανοικτή στο να συζητήσει με κάθε ενδιαφερόμενο, από τη στιγμή που το συμβόλαιο του Μπεργκ εκπνέει το καλοκαίρι.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η ομάδα του Ζόραν Μάμιτς σε καμία περίπτωση δεν θέλει να χάσει τον παίκτη δίχως να αποζημιωθεί και δείχνει διάθεση να καθίσει στο ίδιο τραπέζι για να διαπραγματευτεί την παραχώρηση του.

Την ίδια στιγμή ο Μπεργκ μπορεί να εισπράττει στα Εμιράτα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, που ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ ετησίως, αλλά γνωρίζει πως αυτά τα χρήματα δεν πρόκειται να τα βρει στην Ευρώπη.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι διατεθειμένος να καλύψει τις απαιτήσεις του Σουηδού, ακόμη κι αν ξεπεράσουν το 1,5 εκατ. ευρώ, ωστόσο το μεγαλύτερο «αγκάθι» αποτελεί η ρήτρα ύψους 5 εκατ. ευρώ του Παναθηναϊκού, η οποία παραμένει σε ισχύ μέχρι 31 Ιανουαρίου, καταλήγει το ρεπορτάζ.