Μετά τη χθεσινή επίθεση στον Θανάση Τζήλο, έξω από το σπίτι του στη Λάρισα, οι συνάδελφοί του διαιτητές της Super League εξέφρασαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε αποχή από τα καθήκοντά τους το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 22-23 Δεκεμβρίου. Κάτι που φαίνεται να βρήκε αντιδράσεις τόσο από τον Βίτορ Μέλο Περέιρα όσο και από τη διοργανώτρια Αρχή.

Αρχικά, ο Πορτογάλος επικεφαλής της ΚΕΔ έστειλε επιστολή προς τους ρέφερι, στην οποία τους ζητούσε να κατέβουν κανονικά στα γήπεδα και να διευθύνουν τους αγώνες στους οποίους έχουν οριστεί.

«Αγαπητές/οί φίλες/οι, κατανοούμε απόλυτα την αγωνία και τους προβληματισμούς σας, ταυτιζόμαστε πλήρως με τη συναισθηματική σας κατάσταση μετά την απαράδεκτη επίθεση εις βάρος του συναδέλφου σας Θανάση Τζήλου, γνωρίζουμε άριστα το περιβάλλον, στο οποίο καλείστε να έχετε υψηλού επιπέδου απόδοση και πάνω απ’ όλα καταδικάζουμε απερίφραστα το εκτός κάθε ορίου και λογικής συμβάν της Λάρισας.

Έχουμε αποφασίσει να λάβουμε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα, προκειμένου η κατάσταση να αλλάξει άμεσα.

Σας ζητούμε να πρυτανεύσει η ψυχραιμία. Σας ζητούμε να συνταχθείτε μαζί μας στην προσπάθεια να κρατηθεί το ποδόσφαιρο δυνατό και να μην υποταχθεί στους σκοπούς όσων επιχειρούν με τρομοκρατικές μεθόδους να σταματήσουν τη βελτίωσή του.

Παρακαλούμε να είστε παρόντες στα γήπεδα με συνέπεια και με στόχο να αποδειχθεί η ακεραιότητά σας για μία ακόμα Κυριακή.

Και σας καλούμε την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου, στις 11:00, στα γραφεία της ΕΠΟ, προκειμένου όλοι μαζί, η ΕΠΟ, η Super League, η ΚΕΔ, ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμων των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και οι εκπρόσωποί σας, που εσείς θα επιλέξετε, να δρομολογήσουμε μαζί την “επόμενη μέρα”.

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με τις απαιτούμενες αλλαγές για να περιφρουρήσουμε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα», ήταν το πλήρες κείμενο της επιστολής του Περέιρα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα soccerplus.gr, οι διαιτητές επιμένουν για την αποχή, καθώς θεωρούν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Παρόλα αυτά, είναι θετικοί συναντηθούν με τους φορείς του ποδοσφαίρου στις 4 Ιανουαρίου του νέου έτους και να τεθούν οι προβληματισμοί τους επί τάπητος.

Επίσης, αρνητική στο ενδεχόμενο αυτό φαίνεται πως είναι και η Super League, περιμένοντας την οριστική απόφαση των διαιτητών. Μάλιστα, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η διοργανώτρια Αρχή φέρεται να αποκλείει το σενάριο οι αγώνες να γίνουν με ρέφερι από τη Football League.

Άλλωστε, η Super League έχει να διαχειριστεί τις ρήτρες που προβλέπονται στη συμφωνία με τη Nova σε περίπτωση αναβολής των αγώνων της.