Μία κατάθεση ψυχής έκανε ο Λευτέρης Πετρούνιας με ένα συγκινητικό βίντεο (με τον τίτλο «I’ m Back») που ανέβασε στον λογαριασμό του στο YouTube και στο οποίο μιλά ανοιχτά για τη δύσκολη χρονιά που είχε και την υπομονή που έκανε μέχρι να περάσει την πόρτα του χειρουργείου ώστε να αντιμετωπιστεί η τενοντοπάθεια που τον ταλαιπωρούσε εδώ και πολλούς μήνες στον αριστερό ώμο.

«Την ημέρα του Προκριματικού έφτασα σε ένα σημείο να μην μπορώ να αγωνιστώ, να κλαίω από τον πόνο και να συζητάμε το ενδεχόμενο του να αποσυρθώ μισή ώρα πριν αγωνιστώ. Το 70% όλης της προσπάθειας που κάνω είναι για τους Έλληνες και για όλο αυτό που εισπράττω. Ο γιατρός μου είπε ότι μπορώ να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο και ότι δεν υπήρχε κίνδυνος σοβαρότερου τραυματισμού. Τώρα, όλα είναι στο χέρι το δικό μου και των φυσικοθεραπευτών μου για το πόσο γρήγορα θα μπω. Είμαι ήδη στην τρίτη εβδομάδα και προχωράω πολύ γρήγορα» λέει ο χρυσός ολυμπιονίκης που πριν κάνει την επέμβαση, φρόντισε να κατακτήσει τον τρίτο συνέχομενο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του στην Ντόχα, προσφέροντας μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια στον ίδιο και σε εκατομμύρια Έλληνες σε όλο τον κόσμο.

Αφού πρώτα ευχαρίστησε όλους όσοι του έστειλαν μηνύματα υποστήριξης, γνωστούς και άγνωστους στον ίδιο, ο κορυφαίος Έλληνας γυμναστής λέει χαρακτηριστικά: «Πριν από δύο εβδομάδες πανηγύριζα που πήρα το παγκόσμιο και δύο εβδομάδες μετά πανηγυρίζω που βάζω τη μπλούζα μου».

«Πρέπει να γίνω καλά να είμαι πιο δυνατός για να πάρουμε την πρόκριση από το παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Οκτώβριο για το Τόκιο. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Πρέπει να καταφέρουμε να πάρουμε πανηγυρικά την πρόκριση με ένα ακόμη τίτλο, τον 4ο,  και να πετάξουμε στο Τόκιο. Όταν γίνει καλά ο ώμος θα πετάω δεν θα πατάω! Θεωρώ πως τα καλύτερα έρχονται. Θα πάμε όλοι μαζί στο Τόκιο για να φέρουμε το χρυσό μετάλλιο» καταλήγει.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Λευτέρη Πετρούνια για τον τραυματισμό του αλλά και τα σχέδιά του: