Ιβηρικό ντέρμπι διεξάγεται στο «Ντα Λουζ» ανάμεσα σε Μπενφίκα και Μπαρτσελόνα για τον έβδομο όμιλο του Champions League το βράδυ της Τρίτης.

Οι «αετοί» πέρασαν με 2-1 από την έδρα της Πάσος Φερέιρα και οδηγούν την κούρσα μαζί με την Πόρτο στην Πορτογαλία. Μεγάλος απών για την ομάδα του Ζόρζε Ζεσούς θα είναι ο Όσκαρ Καρντόσο, λόγω τραυματισμού.

Η Μπαρτσελόνα έκανε το 6/6 στην Ισπανία μετά το 3-2 επί της Σεβίλλης στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» με μεγάλη ανατροπή στα τελευταία λεπτά. Εκτός μάχης είναι οι λαβωμένοι Τιάγκο και Πικέ, ενώ αντίθετα αποθεραπεύτηκαν οι Ινιέστα, Πουγιόλ και Αντριάνο. Ο Τίτο Βιλανόβα έχει στο μυαλό του και το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νου».

Όσες φορές οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί στην Ευρώπη, ο νικητής έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου. Πιο σημαντικές αναμετρήσεις τους, ήταν ο τελικός του 1961 στη Βέρνη, όταν η Μπενφίκα επικράτησε 3-2. Πάντως η τελευταία δεν έχει κερδίσει ισπανική ομάδα στην έδρα της εδώ και 30 χρόνια μετρώντας 12 ματς χωρίς… «άσο». Οι Καταλανοί στην Πορτογαλία έχουν τρεις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

Σπαρτάκ και Σέλτικ διεκδικούν στη Μόσχα την πρώτη τους νίκη στον όμιλο σε παιχνίδι που θα αρχίσει στις 19:00. Οι μεν γηπεδούχοι είναι τέταρτοι στο εγχώριο πρωτάθλημα μετά το 3-1 στο Περμ επί της Άμκαρ, αλλά νοκ άουτ έχει τεθεί ο Ρομούλο, δίπλα στους Πάρσιβλιουκ και Γουέλινγκτον.

Η Σέλτικ, πρωτοπόρος στη Σκωτία μετά και το 2-0 στην έδρα της Μάδεργουελ, έχει ξανά στις τάξεις της το Γιώργο Σαμαρά.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League το 2007, με τους «καθολικούς» να προκρίνονται στα πέναλτι.

Η μεν Σπαρτάκ έχει μόνο μία νίκη στα τελευταία 14 παιχνίδια στην έδρα της για το Champions League, μετρώντας 8 ήττες και 5 ισοπαλίες, η δε Σέλτικ δεν έχει νίκη στα τελευταία 26 ματς εκτός έδρας στην Ευρώπη, μετρώντας 20 ήττες και 6 ισοπαλίες.

Μπενφίκα-Μπαρτσελόνα (21:45)
Σπαρτάκ Μόσχας-Σέλτικ (19:00)

Βαθμολογία

Ομάδα Βαθμοί Διαφορά τερμάτων

Μπαρτσελόνα 3 (3-2)
Μπενφίκα 1 (0-0)
Σέλτικ 1 (0-0)
Σπαρτάκ Μόσχας 0 (2-3)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική

Μπαρτσελόνα-Σέλτικ (21:45)
Σπαρτάκ Μόσχας-Μπενφίκα (19:00)

Πηγή: sport-fm.gr