Η μεταγραφή του, αποτέλεσε ένα από λίγα σημαντικά μεταγραφικά σίριαλ του καλοκαιριού. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να…κερδίσει την υπογραφή του και προσέθεσε ένα ακόμα σημαντικό «γρανάζι» στο ομοιογενές σύνολό του, που όπως ο ίδιος δήλωσε, θα έχει τη δύσκολη δουλειά να διατηρήσει τα σκήπτρα.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής, δικαιωμένος. όπως τόνισε μετά τα όσα διαπίστωσε έπειτα από τις πρώτες μέρες του στην ομάδα, για την επιλογή του και ανυπόμονος για τη νέα σεζόν, ξεκαθάρισε γιατί απέρριψε τον Παναθηναϊκό.

-Δημήτρη ήταν δύσκολη η απόφαση να αφήσεις το κορυφαίο ισπανικό πρωτάθλημα για να επιστρέψεις στην Ελλάδα που περνάει κρίση σε όλα τα επίπεδα;
«Πέρασε δύο πανέμορφα χρόνια στο Μπιλμπάο. Πετύχαμε πάρα πολλά και η ομάδα και εγώ, αλλά όταν σου ζητάει η κορυφαία ομάδα της Ελλάδας που είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός να έρθεις, δεν το σκέφτεσαι. Η ξενιτιά είναι ξενιτιά. Όλοι θέλουν να γυρίσουν πίσω κάποια στιγμή κακά τα ψέματα. Ήθελα να γυρίσω, δεν μπορούσα να αρνηθώ μία τέτοια πρόταση και πιστεύω ότι έκανα τη σωστή επιλογή».

-Νιώθεις ότι ανέβηκες επίπεδο μέσα από τη παρουσία σου στη Μπιλμπάο; Ωρίμασες, κλήθηκες στην Εθνική…
«Έτσι είχα σκεφτεί-προγραμματίσει την καριέρα μου. Να ξεκινήσω από μία μικρότερη ομάδα και σιγά-σιγά να ανέβω επίπεδο. Όταν έφυγα από το Μαρούσι, είχα μιλήσει με τον μάνατζέρ μου και είχα εκφράσει την επιθυμία να συνεχίσω στην Ισπανία. Νομίζω ότι ήταν ένα καλό “σκαλοπάτι” απ’ όλες τις πλευρές. Δούλεψα σκληρά, με βοήθησε και ο προπονητής και κατέληξα να είμαι στην Εθνική ομάδα και να με θέλει ο Ολυμπιακός».

-Η φανέλα που φοράς πλέον, έχει «βαρύνει» περισσότερο από πέρυσι. Σε γεμίζει περισσότερες υποχρεώσεις και ευθύνες αυτό το γεγονός;
«Το να βρίσκεται σε αυτό τον σύλλογο είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη. Από την στιγμή που είναι στην ελίτ της Ευρώπης και έχει κατακτήσει και το πρωτάθλημα πέρυσι, το μίνιμουμ των απαιτήσεων διοίκησης και κόσμου, είναι να καταφέρεις να πάρεις ξανά όλα τα τρόπαια. Αυτό πρέπει κάθε μέρα να το δουλεύεις στο μυαλό σου και να το καταλαβαίνεις. Όταν μπαίνεις για προπόνηση πρέπει να δίνει ο,τι έχεις και δεν έχεις για να βελτιωθείς και να φτάσεις και εσύ πολύ ψηλά για να βοηθήσεις την ομάδα».

-Αυτή η…επανάληψη της περυσινής σεζόν, θεωρείς ότι είναι εύκολη υπόθεση;
«Όχι δεν θα είναι. Μπορώ να σου πω ότι θα είναι πιο δύσκολο γιατί όλες οι ομάδες τώρα ξέρουν την ομάδα μας και θα θέλουν να την κερδίσουν. Θα θέλουν να αποδείξουν κάτι και θα έχουν μεγαλύτερο κίνητρο. Είναι πλέον υποψιασμένοι όλοι ότι δεν είμαστε η ομάδα που στην αρχή της σεζόν πέρυσι κοίταγες το ρόστερ της και δεν της έδινες πιθανότητες. Είναι η ομάδα που έπαιξε πρώτη αγωνιστική στο Μπιλμπάο και έχασε εύκολα. Όλοι έλεγαν τότε ότι δεν θα περάσει ούτε στο top-16. Διαψεύστηκαν και τώρα ξέρουν καλά ότι δεν ισχύει αυτό».

-Πως πιστεύεις ότι πρέπει να το αντιμετωπίσετε αυτό;
«Πρέπει να μπαίνουμε σε όλα τα παιχνίδια δυνατά και να μην αφήνουμε τον αντίπαλο να πάρει ψυχολογία και του δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι μπορεί να μας νικήσει. Να αγωνιζόμαστε “σκληρά” και να μην αφήνουμε περιθώρια αμφισβήτησης. Να τους κάνουμε από την αρχή να καταλάβουν ότι εμείς είμαστε οι πρωταθλητές και δεν μπορούν να μας νικήσουν».

-Είχες πρόταση και από τον Παναθηναϊκό, αλλά επέλεξες τον Ολυμπιακό. Τι έπαιξε ρόλο στην απόφασή σου; Ίσως η ομοιογένεια που ήξερες ότι θα βρεις λόγω του ότι η ομάδα έμεινε ίδια με πέρυσι;
«Το ότι η προσαρμογή μου σε μία τέτοια ομάδα θα ήταν πιο εύκολη, ήταν ένας παράγοντας που έπαιξε ρόλο στην επιλογή μου. Δεν ήταν όμως ο μόνος. Έβαλα πολλούς τομείς στη “ζυγαριά” πριν καταλήξω. Σκέφτηκα πολλά για αυτά που θα συναντήσω εντός και εκτός γηπέδου. Τα πάντα. Η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του Ολυμπιακού λόγω των παικτών, του κλίματος που έμαθα ότι επικρατεί στα αποδυτήρια, από το ποιος είναι προπονητής, γυμναστής, πρόεδρος. Το μέλλον της ομάδας και οι στόχοι της, αλλά και το κατά πόσο ταιριάζω σε αυτή. Νιώθω ότι είμαι καιρό μέλος αυτού του συλλόγου και αυτό με δικαιώνει για την επιλογή μου».

-Θα έχεις συμπαίκτες στο «5» τους Χάινς και Ντόρσεϊ που πέρυσι τα κατάφεραν εξαιρετικά. Με τη προσθήκη σου η φροντ λάιν δείχνει «γεμάτη». Συμφωνείς; Και πως είναι η συνεργασία σας;
«Σίγουρα στη γραμμή των ψηλών, είμαστε πλήρεις. Και τα τρία παιδιά είμαστε σε υψηλό επίπεδο ποιοτικά και κυρίως σε βαθμό ετοιμότητας. Αυτό είναι πάρα πολύ καλό γιατί δίνει λύσεις στον προπονητή. Ανάλογα με το τι χρειάζεται ένα παιχνίδι, είμαστε και οι τρεις εδώ για να τον βοηθήσουμε. Μπορεί κάποιο παιδί να έχει φάουλ, να μην είναι σε καλό βράδυ και να χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερο κάποιος άλλος. Όσο περισσότερες λύσεις υπάρχουν σε μία ομάδα, ανεβάζουν την ποιότητα της. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν τρεις καλές επιλογές για να μπορούμε να ξεκουραζόμαστε και να δίνουμε περισσότερη ενέργεια όταν είμαστε στο παρκέ. Γενικά όλοι οι παίκτες που έχουμε είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και θεωρώ ότι έχουμε πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων».

-Ανυπομονείς για την πρώτη σου εμφάνιση στο κατάμεστο ΣΕΦ;
«Είναι αλήθεια ότι μου έχει λείψει η ατμόσφαιρα του γεμάτου ελληνικού γηπέδου. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν, αλλά και για να παίξω σε ένα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Πραγματικά είναι όνειρο να παίζεις τέτοια παιχνίδια. Φέτος θα το κάνω, εύχομαι και με επιτυχία».

Πηγή: sport-fm.gr