Η ΚΕΔ μετά το ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, στο οποίο όρισε τον Φινλανδό ρέφερι Ματίας Γκεστράνιους, όπως αναμενόταν, επέλεξε και για το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ την προσεχή Κυριακή στο Καραϊσκάκη ξένο διαιτητή. Πρόκειται για τον νεαρό (30 χρονών) Ελβετό Σάντρο Σάρερ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει σφυρίξει σε αγώνες και άλλων πρωταθλημάτων, πέραν του ελβετικού. Ο Σάρερ είναι διεθνής διαιτητής από το 2015 και από τη σεζόν 2013-2014 έχει κληθεί να διευθύνει αγώνες τόσο στο αυστριακό, όσο και στο γαλλικό πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα στην Αυστρία τον έχουν καλέσει να σφυρίξει στους αγώνες Αντμίρα Βάκερ – Βόλφσμπεργκερ (2013-2014), Γκρέντριγκ – Ραπίντ Βιέννης (2014-2015) και Στουρμ Γκρατς – Μάτερσμπουργκ (2015-2016), ενώ στη Ligue 1 της Γαλλίας σφύριξε το παιχνίδι μεταξύ της Καέν και της Ρεν την περσινή σεζόν.

Νεαρός με εμπειρία ομίλων Europa League

Παρότι νεαρός διαιτητής, έχει ήδη ευρωπαϊκή εμπειρία, έχοντας διευθύνει τρία παιχνίδια ομίλων Europa League και άλλα πέντε ματς προκριματικών της ίδιας διοργάνωσης, ενώ η UEFA τον έχει ορίσει επίσης σε δύο αγώνες προκριματικών Champions League, αλλά και στο πρόσφατο ματς μεταξύ Λευκορωσίας και Σαν Μαρίνο για το Nations League. Σε διεθνές επίπεδο, μετράει μόνο ένα παιχνίδι σε επίπεδο προκριματικών Μουντιάλ τον Οκτώβριο του 2017, όταν και σφύριξε στο Ρουμανία – Καζακστάν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ελβετική Super League σφυρίζει από 25 ετών, διευθύνοντας 73 παιχνίδια μέχρι σήμερα. Στα παιχνίδια του ελβετικού πρωταθλήματος ο Σάρερ βγάζει κατά μέσο όρο 4,3 κίτρινες κάρτες ανά παιχνίδι, ενώ στα 73 αυτά ματς που έχει διευθύνει εντός των συνόρων έχει βγάλει συνολικά 17 φορές την κόκκινη κάρτα από το τσεπάκι του, υποδεικνύοντας συνολικά 30 πέναλτι. Στα 12 διεθνή και ευρωπαϊκά του παιχνίδια, ο Ελβετός διαιτητής βγάζει σχεδόν 5 κάρτες μέσο όρο ανά ματς, έχοντας δείξει πέντε φορές την κόκκινη κάρτα και σφυρίζοντας συνολικά έξι πέναλτι. Όσον αφορά τα στατιστικά του στα τρία ματς του αυστριακού πρωταθλήματος και στο ένα παιχνίδι του γαλλικού πρωταθλήματος που έχει διευθύνει, ο Σάρερ βγάζει από το τσεπάκι του κατά μέσο όρο 3,5 κίτρινες ανά παιχνίδι, χωρίς να έχει αποβάλει κάποιον παίκτη, ενώ έχει δείξει δύο φορές το σημείο του πέναλτι.

Δεν έχει σφυρίξει ποτέ ελληνική ομάδα στην Ευρώπη

Ο Ελβετός διαιτητής δεν έχει βρει ποτέ ως τώρα στην καριέρα του ελληνική ομάδα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχει διευθύνει και τη φετινή σεζόν, εκτός από το παιχνίδι του Nations League (Λευκορωσία – Σαν Μαρίνο), έχει σφυρίξει στα Καϊράτ – Σίγκμα Όλομουτς και Ρόζενμποργκ – Σέλτικ για τα προκριματικά του Europa League και του Champions League αντίστοιχα. Πηγή: gazzetta.gr